Leul care apare în videoclipul manelistului Dani Mocanu a fost găsit

Sursa foto: Marcel Vela/Facebook
Sursa foto: Marcel Vela/Facebook

Leul rănit care apare într-un clip al manelistului Dani Mocanu a fost luat cu o cușcă de la o locuință din județul Dâmbovița.

„Am spus încă de la început: NU VOI TOLERA NICIUN FEL DE ABUZ, INDIFERENT DIN PARTEA CUI VINE! Legea trebuie respectată de TOȚI! Unii nu au crezut când am spus că sunt cu ochii pe ei, dar timpul și acțiunile Poliției Române arată că ofensiva împotriva infracționalității continuă. Vă asigur că nu ne oprim aici!”, a anunțat ministrul de Interne pe pagina de Facebook.

Potrivit unor surse citate de Digi24, cel care avea leul este un executor judecătoresc și are permis pentru creșterea animalelor sălbatice. Acesta a negat că acesta este leul care apare în clip și că nu se cunoaște cu Mocanu, însă polițiștii spun că există imagini în care cei doi apar împreună. Anchetatorii din Argeș au deschis dosar penal pentru rele tratamente și cruzimi împotriva animalelor.

Într-o postare pe Facebook, Dani Mocanu le transmite oamenilor „care conduc România” că ar trebui să se ocupe de alte „probleme cu adevărat grave în țara noastră” și spune că leul nu are probleme.

„Vă asigur că legul trăiește mai bine decât voi toți și are tot ceea ce și-ar putea dori un animal și este perfect sănătos din toate punctele de vedere”, a scrie Dani Mocanu, pe pagina sa de Facebook.

Clipul în care apare leul, „Stop România”, a făcut 5,4 milioane de vizionări pe Youtube. Însă nu e nici pe departe cel mai vizionat clip al său. Are clipuri cu peste 20 de milioane de vizionări, iar unul dintre ele a ajuns la 42 de milioane.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.