Lego Ninjago și Lego Technic: stimulează-ți creativitatea și inteligența emoțională cu lego!

Nu există în lume un joc mai popular decât construcțiile Lego. Copii, adolescenți și adulți de toate vârstele, nimeni nu poate rezista atracției atemporale a acestor cărămizi colorate. De când au fost inventate în 1949, Lego-urile au devenit jocul preferat a milioane de oameni din întreaga lume, câștigând de două ori titlul de „jocul secolului”.

Nu există niciun alt joc din lume mai capabil să dezlănțuie creativitatea și imaginația decât acesta. Joaca cu construcțiile Lego, însă, nu este doar distractivă, ci și educativă și formativă, mai ales pentru copiii mici. Construirea de mașinuțe, animale, trenulețe, castele și multe altele cu mâinile lor stimulează copiii în multe feluri, ajutându-i să își dezvolte importante abilități cognitive, motorii și relaționale.

Clădirile și cărămizile Lego îmbunătățesc sănătatea mintală a copiilor și adulților. Cei de la Lego au scos un studiu, care spune că, prin intervievarea a 32.781 de părinți, a rezultat că 78% dintre aceștia și-au sporit bunăstarea personală prin intermediul construcțiilor. 76% au declarat că aceasta a fost importantă pentru fericirea lor. 90% au constatat că relația cu copiii lor s-a îmbunătățit și s-a consolidat. Pe de altă parte, 88% dintre adulți au considerat că joaca cu construcțiile a susținut încrederea personală. 79% au afirmat că a contribuit la dezvoltarea inteligenței lor emoționale și 74% la dezvoltarea abilităților de ascultare.

Un studiu american a arătat recent că jocurile cu abilități spațiale i-au ajutat pe copii să își îmbunătățească abilitățile științifice și inginerești. Adulții, pe de altă parte, au trecut teste de raționament spațial, cum ar fi capacitatea de a roti obiecte cu mintea. Nu mai puțin de 345 de studenți de la Facultatea de Geologie au fost supuși la o serie de întrebări. Li s-a cerut să rotească anumite forme cu mintea sau să vizualizeze o secțiune transversală a unui obiect. Apoi să aleagă un răspuns din cele propuse. Rezultatul a fost că cele mai mari scoruri au fost obținute de cei care au folosit jocuri precum blocurile de construcție lego sau jocurile video. Pe scurt, a reieșit o diferență consistentă față de cei care nu le folosiseră.

Lego Ninjago

În ultimii ani, Ninjago a devenit una dintre cele mai longevive teme originale Lego. Nu este greu de înțeles de ce: distribuția sa adorabilă de personaje și selecția vastă de produse oferă multe motive să ne atragă.

Tema Ninjago a debutat pentru prima dată în 2011, în paralel cu serialul de animație Ninjago: Masters of Spinjitzu. Putem vedea rădăcinile Ninjago în unele dintre lansările anterioare de produse Lego ale grupului. Cel mai evident antecedent este tema Ninja, care a fost creată între 1998 și 1999. În această gamă au fost lansate 29 de modele, cu un amestec de ninja și samurai care își croiau drum prin fortărețe și cetăți.

Tema Exo-Force, lansată pentru prima dată în 2006, are, de asemenea, unele caracteristici comune cu Ninjago. Această gamă de seturi a fost inspirată de ficțiunea japoneză mecha, cu roboți umanoizi și personaje inspirate din cultura japoneză. Cu 44 de produse în trei ani, Exo-Force a oferit o mulțime de lucruri cu care fanii mecha să se distreze.

Așadar, se poate spune că Ninjago s-a bazat pe aceste teme; de fapt, au apărut referințe explicite atât la seturile Ninja, cât și la Exo-Force Ninjago. Primele modele se concentrau pe un cvartet de ninja – Kai, Jay, Cole și Zane – care își apărau insula natală de forțele malefice, supranaturale.

Aceste prime valuri au amestecat vehicule și personaje excentrice cu decoruri mai realiste care se inspirau puternic din arhitectura tradițională japoneză. De asemenea, în acest set Lego Ninjago a fost introdusă o gamă de seturi de rotițe, care le permiteau copiilor să reproducă tehnica de arte marțiale Spinjitzu din serial.

Lego Technic

Lego Technic este cea mai sofisticată gamă de jucării a mărcii, iar vehiculele sale de construcție sunt capabile să facă orice și pot fi controlate chiar și prin intermediul telefonului mobil. Lego Technic utilizează axe, roți, cutii de viteze și multe alte elemente care funcționează cu adevărat. Acestea, prin intermediul unor tije și angrenaje, sunt inserate în interiorul mașinilor create din blocurile emblematice ale mărcii. Acestea reprezintă în principal vehicule de construcții (excavatoare, camioane, buldozere…), deși în ultimii ani au fost incluse și motociclete, mașini clasice de colecție, camioane Monster Jam și chiar avioane de curse. O idee de cadou pentru copiii, dar și adulții pasionați de spațiu este Lego Technic Martian Exploration Rover. Acest set de explorare spațială îți permite să construiești un rover marțian de jucărie cu construcții Lego, bogat în detalii și caracteristici reale. Vehiculul de jucărie din gama Lego Technic poate fi extins apoi pentru a face loc pentru o platformă și dispune, de asemenea, de o suspensie puternică pe care copiii o pot testa în timp ce conduc roverul.