Legiștii au găsit dovezi că unele ucrainence au fost violate înainte de a fi ucise de ruși

bloc ucraina bombardat
Foto: Captură YouTube (askanews)

Medicii legiști au descoperit dovezi că unele ucrainence au fost violate înainte de a fi ucise de ruși, relatează publicația britanică „The Guardian”.

Specialiștii care realizează autopsii ale trupurilor găsite în gropi comune la nord de capital Kyiv spun că au în continuare sute de cadavre de examinat.

„Am descoperit deja câteva cazuri care sugerează că aceste femei au fost violate înainte de a fi împușcate mortal”, a declarat pentru sursa citată Vladislav Perovski, un doctor ucrainean care conduce o echipă de medici legiști.

Echipa a realizat zeci de autopsii ale unor locuitori din Bucha, Irpin și Borodianka ce au murit în timpul ocupației ruse.

Echipa lui Perovski a examinat în jur de 15 trupuri pe zi, multe dintre ele mutilate. „Sunt multe cadavre incendiate, foarte desfigurate, ce sunt imposibil de identificat”, a explicat el. Medicul a declarat că trupurile unor femei arată că ele au fost ucise cu arme automate, având până la 6 semne de gloanțe în spate.

După ce trupele Rusiei s-au retras din orașele din jurul capitalei, zeci de femei au descris atrocitățile comise de soldații ruși. Anchetatorii au auzit de violuri în grup, femei abuzate în timp ce erau amenințate cu arma sau de abuzuri sexuale comise în fața copiilor.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat săptămâna trecută că sute de femei au fost violate de soldații ruși.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.