Legenda NBA Kobe Bryant a murit într-un accident de elicopter

FOTO: Keith Allison/Wikimedia Commons
FOTO: Keith Allison/Wikimedia Commons

Kobe Bryant (41 de ani), fosta legendă a baschetului american, a murit într-un accident de elicopter. Acesta călătorea în California și s-a prăbușit în Calabasas. În total, au murit cinci oameni, printre care și fiica lui Bryant, Gianna, în vârstă de 13 ani.

Din primele informații reiese că elicopterul a luat foc și apoi s-a prăbușit. Bryant folosea destul de des elicopterul încă din vremea în care juca la Los Angeles Lakers. Acesta avea patru fiice.

Bryant s-a născut în Philadelphia, iar din 1996 a jucat la Los Angeles Lakers, unde l-a avut coechipier pe Shaquille O`Neal. A câștigat cinci campionate NBA, din care două în calitate de lider al echipei. Pe 14 decembrie 2014 a devenit al treilea cel mai bun marcator din NBA, depășindu-l pe Michael Jordan. Toată cariera sa de 20 de ani și-a petrecut-o la LA Lakers.

În 2008 și 2012, la Jocurile Olimpice de Vară a luat medalia de aur alături de echipa Statelor Unite ale Americii de baschet.

Este pe locul 4 al marcatorilor americani din toate timpurile. În calitate de producător al scurt-metrajului „Dear Basketball” a câștigat Premiul Oscar în 2018. Kobe Bryant este cunoscut de fanii baschetului drept unul dintre cei mai eleganți și spectaculoși jucători.epoca modernă.

„Este o zi tare tristă pentru familia lui Kobe şi pentru familia NBA. Aş fi vrut să fie doar o poveste, Kobe a fost prea tânăr ca să se ducă.

Aseară, LeBron James i-a doborât recordul de puncte şi toată lumea vorbea despre asta, iar acum uite! E o întâmplare nefericită. Nu suntem pe Pământ o veşnicie, dar aş fi vrut şi am fi vrut cu toţii ca el să stea mai mult cu noi. Kobe a fost extrem de iubit, nu doar ca jucător şi nu doar în lumea baschetului. Ci mai ales de copii, a fost iubit ca om. A convins mulţi copii să vină la baschet”, a spus Ghiță Mureșan, fostul baschetbalist din NBA.

FOTO: Keith Allison (Wikimedia Commons)

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.