Un document publicat pe site-ul Ministerului Agriculturii, în care reprezentanții Guvernului explică de ce au decis să amâne normele de aplicare ale Legii risipei alimentare, este plin de greșeli.
Angajații ministerului care au redactat punctul de vedere au folosit virgula între subiect și predicat de două ori:
„Prin urmare concluzia a fost că legea, nu este clară (…)”
“Reluarea în mass media a subiectului legii privind diminuarea risipei alimentare şi obligația de a asigura corecta informare a opiniei publice, impun Ministerului Agriculturii (…)”
O altă greșeală de scriere în documentul redactat neglijent apare aici:
“În consecinţă singura decizie normală şi rezonabilă, asumată fără rezerve de Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost prorogarea normelor de aplicarea până la sfârşitul anului (…)”
De asemenea, este folosit de mai multe ori semnul exclamării, fapt destul de ciudat pentru un punct de vedere oficial al unui minister:
„Legea în actuala formă este inaplicabilă! Face mai mult rău decât bine!”
În România, 2,2 milioane de tone de alimente ajung la gunoi în fiecare an. Risipa alimentară este o problemă în multe țări dezvoltate, iar unele dintre ele au început să ia măsuri împotriva fenomenului.
Franța are deja o lege împotriva risipei alimentare. În România există o lege (Legea nr. 217 din 17 noiembrie 2016 privind diminuarea risipei alimentare), însă fără norme de aplicare ea este inutilă. Ministerul Agriculturii a decis să amâne redactarea normelor de aplicare până la sfârșitul anului.
Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos: