Legea lui Tudorel Toader îl scoate din pușcărie și pe Bercea Mondial

Bercea Mondial. Foto: Youtube

Sandu Anghel, cunoscut sub numele de Bercea Mondial, va fi eliberat condiționat, deși mai avea de executat doi ani și jumătate de detenție pentru omor calificat.

Bercea Mondial a primit o condamnare de 8 ani și 9 luni, pe care o executa la Penitenciarul din Drobeta Turnu Severin, după ce, în 2011, și-a înjunghiat mortal un nepot.

În acelaşi dosar, fiul său, Florin Anghel, zis Ambasador, a fost condamnat la 5 ani şi 3 luni de închisoare cu executare, iar soţia lui Bercea, Fănica Anghel, a primit un an de închisoare cu executare.

Judecătorii au decis să îl elibereze pe Bercea Mondial, care până în 2021 se va afla sub supravegherea Serviciului de Probaţiune Olt. El trebuie să urmeze un curs de calificare profesională.

Interlopul Bercea Mondial mai are o condamnare definitivă de doi ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, decizie dată în aprilie 2013 de Instanţa supremă.

Mai mult, în vara anului trecut, el a fost trimis în judecată într-un alt dosar pentru tentativă de omor.

Legea recursului compensatoriu, promovată și apărată atât de ministrul Justiției, Tudorel Toader, cât mai ales de coaliția PSD-ALDE, a dus la eliberarea din penitenciare, înainte de termen, a multor deținuți periculoși.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.