Legea anti-fumat se schimbă. Unde s-ar putea aprinde țigările din nou

Fumătorii și-ar putea aprinde din nou țigările în restaurante, cluburi și alte spații publice închise. Senatorii au aprobat o serie de amendamente care modifică legea antifumat.

Printre altele, în noile prevederi se arată că fumatul va fi permis în spații separate, complet izolate și inscripționate special pentru această destinație, precum și pe terase exterioare amenajate în acest scop.

Spațiul închis va fi definit ca orice spațiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiș, plafon sau tavan și care este încadrat de pereți de jur împrejur, cu excepția spațiilor cu destinație locativă.

Spațiul închis de la locul de muncă este orice spațiu care are acoperiș, plafon sau tavan și care este încadrat de pereți de jur împrejur, aflat într-un loc de muncă. În Legea 15/2016 de modificare și completare a Legii 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, spațiul închis este definit ca un spațiu cu acoperiș și cel puțin doi pereți.

Alte amendamente prevăd că fumatul este permis în spații separate, complet izolate și inscripționate special pentru această destinație, precum și pe terase exterioare amenajate în acest scop.

De asemenea, vor fi exceptate de la interzicerea fumatului, pe lângă celulele pentru deținuți din penitenciarele de maximă siguranță, și spațiile special amenajate destinate exclusiv pacienților din spitalele de psihiatrie.

Votul final asupra modificărilor acestei legi se va da în Camera Deputaților.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cel mai iubit dintre PSD-iști. Primarul-model care a luat 85% din voturi, lăudat de Cioloș
Primarul zilei. A făcut minuni în comuna sa, iar acum a câştigat alegerile într-un oraş important
Cea mai mare rușine de la alegeri, într-un mare oraș. A ieșit primar din pușcărie

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.