Lege. Toți românii vor avea minim 500 MB trafic de internet în abonament

Operatorii de telefonie mobilă ar putea fi obligați să ofere în abonamente minim 500 MB trafic de internet, dacă o propunere legislativă trece de cele două camere decizionale ale Parlamentului.

De asemenea, potrivit proiectul de lege inițiat de deputatul PSD Mihai Sturzu, autoritățile publice și restaurantele, terasele și barurile vor fi obligate să ofere rețele de internet Wi-Fi gratuit în zona clădirilor pe care le dețin și în zonele turistice.

„Restaurantele, terasele, barurile, discotecile şi oricare alte tipuri de unităţi de alimentaţie publică asigură accesul gratuit al persoanelor la internet, în interiorul şi exteriorul perimetrului fiecărei clădiri deţinute de acestea. (…)

Autorităţile administraţiei publice locale, în domeniul public administrat de acestea şi în zonele turistice din unitatea teritorială aflată în administrare, au obligaţia să asigure internet gratuit, cu acces neîntrerupt, prin contractarea unui agent economic ce serveşte drept provider”, se arată în inițiativa legislativă.

Parlamentarii vor dezbate proiectul mai întâi în comisiile de specialitate și dacă va trece de aceste foruri va ajunge în cele două camere ale legislativului.

Ploieștiul este pe locul al treilea în lume din punct de vedere al vitezei de accesare a internetului, după Singapore și Hong-Kong, potrivit unei declarații făcute de directorul adjunct a Oficiului Român pentru Drepturile de Autor, Irina Lucan Arjoca.

În Ploiești, internetul are o viteză de 102,35 Mbps. Urmează orașul Iași, cu 101,43 Mbps, și Bucureștiul, cu 96,18 Mbps. Cu toate acestea, potrivit unui studiu al Băncii Mondiale, 39% din locuitorii României nu au utilizat niciodată internetul.

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: