Lege. Copiii până la o anumită vârstă vor fi scoși de la întreținere

Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege de modificare și completare a Legii nr. 230/2007, privind înființarea, oragnizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari prin care sunt exceptate de la plata întreținerii copiii cu vârsta de până la 3 ani, potrivit Digi24.

Votul deputaților a fost decizional, iar modificările legii vor intra în vigoare după ce vor fi publicate în Monitorul Oficial. Inițiatorul a fost senatorul PNL Luchian Dragoș.

Mai exact, proiectul propune modificarea art. 47 din Legea nr. 230/2007 „în sensul exceptării copiilor minori cu vârsta de până la 3 ani de la calculul cheltuielilor pe consumuri individuale şi de la calculul cheltuielilor pe beneficiari aferente serviciilor individuale ale proprietarilor, dar gestionate financiar prin intermediul asociaţiei de proprietari”.

A mai fost propusă o modificare, însă a fost respinsă în Parlament. În forma inițială, proiectul prevedea și modificarea art. 49 din legea 230/2007. Mai exact, termenul maxim de plată a contribuției la cheltuielile asociației să se majoreze de la 20 de zile la 30 de zile.

Această prevedere a fost însă eliminată de Comisiile juridică și pentru administrație publică, pe motiv că ar putea „genera depășirea termenelor legale de plată a facturilor către furnizorii de utilități”.

În Senat, propunerea legislativă a primit 74 de voturi „pentru”, niciun vot „împotrivă” și nicio abținere. Pentru a intra în vigoare modificarea, proiectul de lege trebuie să fie promulgat de președinte.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.