Lecția unui șofer de autobuz pentru călători: Toată lumea coboară!

FOTO: Pexels/Pixabay.com
FOTO: Pexels/Pixabay.com

Un șofer de autobuz din Paris a devenit celebru pe rețelele de socializare. Întâmplarea a fost povestită de Francois Le Berre, un bărbat care se deplasează în scaun cu rotile, după ce a fost diagnosticat cu scleroză multiplă.

Acesta aștepta răbdător în stația de autobuz Porte de Clichy, într-o suburbie a capitalei Franței. Când autobuzul a oprit în stație, a fost coborâtă rampa, însă pasagerii aflați în stație s-au grăbit să urce înainte. Niciunul nu a încercat să-l ajute pe Francois sau să-i facă loc.

Șoferul a văzut întreaga întâmplare în oglinzile retrovizoare și s-a hotărât să rezolve situația și, în același timp, să le dea și o lecție călătorilor. „Toată lumea coboară! Ultima stație!”, a anunțat șoferul autobuzului.

Apoi l-a ajutat pe om să urce în autobuz, a închis ușile și a plecat.

„Ieri, când așteptam autobuzul în Paris, am râs când am văzut că nimeni nu vrea să se înghesuie. Când niciunul dintre pasageri nu s-a mișcat, șoferul a strigat: Toată lumea coboară! Ultima stație! După, șoferul a venit la mine și mi-a zis: Tu și ajutorul tău puteți urca. Ceilalți rămân să aștepte următorul autobuz”, a povestit Francois Le Berre, citat de Daily Mail.

Le Berre a declarat pentru Huffington Post, ediția franceză, că șoferul, al cărui nume nu l-a reținut, i-a spus că „toți am putea avea nevoie la un moment dat de un scaun cu rotile”.

Grupul „Accessible Pour Tous” făcut publică întâmplarea pe pagina de Twitter.

FOTO: Pexels/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.