Lecția unei croitorese la ”Românii au talent”. Cristina Țopescu: ”Ca mulți alții, am zâmbit ușor răutăcios”

O croitoreasă în vârstă de 38 de ani a oferit cel mai spectaculos moment al debutului ediției cu numărul 9 a emisiunii ”Românii au talent”, de la PRO TV.

Ana Maria Pantaze a interpretat o melodie a Ettei James, „I’d rather go blind“. La finalul prestației sale, unul dintre jurați, Mihai Petre, a decis să îi acorde concurentei ”Golden Buzz”, butonul de aur care o duce pe Ana Maria direct în semifinalele concursului.

Înainte de a cânta, Ana Maria a stârnit reacții ironice din partea juriului – Mihai Petre a fost cel mai indignat – când a spus că piese pe care urmează să o interpreteze o ”specifică”, dorind să spună, de fapt, că o caracterizată. ”Salvată” rapid de Andi Moisescu și de Andra, Ana Maria a început să cânte, iar jurații și publicul au fost uimiți de calitățile croitoresei.

Printre cei profund impresionaţi de prestaţia croitoresei de la „Românii au talent“ se numără şi fosta prezentatoare TV Cristina Ţopescu, remarcă adevarul.ro.

Într-un mesaj pe Facebook, ea a făcut referire şi la mica eroare de exprimare, mărturisind că Ana Maria Pantaze i-a dat o adevărată lecţie de viaţă.

„Vă uitaţi la Românii au talent? Am butonat şi am dat peste o fată simplă, cu mult bun simţ, croitoreasă, care, după ce a spus «o să cant o piesă care MĂ SPECIFICĂ», iar eu, ca mulţi alţii, am zâmbit puţin răutăcios, când a început să cânte m-a amuţit. Cât de des suntem dispuşi să fim superficiali, cât de rar judecăm uitând că avem şi inimă. Mi-a dat o lecţie fata asta şi-n cinstea ei, de acum, o să spun şi eu uneori, în diverse contexte, «MĂ SPECIFICĂ»! Emoţionant!“, a fost mesajul jurnalistei.

Povestea de viață a croitoresei de la ”Românii au talent”

Pe lângă interpretarea de excepţie, Ana Maria Pantaze a impresionat şi cu povestea ei de viaţă, demnă de un film.

Concurenta nu a urcat niciodată pe o scenă şi spune că s-a apucat de cântat în momentul în care în zona în care locuia s-a deschis un club de karaoke.

„La început, am mers să beau un suc şi să mă uit, după care am prins curaj şi am început să cânt. La club se cânta numai în engleză, nu aveau piese în română. Prima dată a râs toată lumea de mine, pentru că nu pronunţam corect titlul piesei, «Ciquitita», eu îi ziceam altfel, dar încet, încet a început să-mi placă să cânt la karoke. Am început cântând prin casă, prin baie, fredonând, pe urmă am ajuns la karaoke. Lumea a început să spună că am voce şi că ar trebui să fac ceva cu ea, dar am zis că eu vin să mă distrez la karaoke, nicidecum să impresionez pe cineva. M-au împins de la spate prietenii: «Du-te, du-te şi fă ceva!» Şi m-am dus (râde)“, a povestit Ana Maria Pantaze.

Croitoreasa de la „Românii au talent“ a mărturisit că nu se aştepta la o asemenea reuşită, ba din contră: „Nu mă aşteptam, sincer, să iau niciun Golden Buzz, mă aşteptam să nu iasă deloc bine, dar a ieşit bine, am avut oameni care m-au susţinut şi care m-au împins un pic de la spate să am încredere în mine. Nu mă aşteptam ca Mihai Petre să îmi dea un Golden Buzz, a fost super, emoţiile au fost mari şi sunt şi acum“.

Ana Maria Pantaze – care mărturiseşte că ascultă aproape orice muzică, dar cu precădere operă, clasică şi jazz – spune că părinţii nu şi-au permis să o trimită la cursuri de canto, pentru a-şi cultiva vocea, aşa că a ajuns să facă croitorie

„Timpurile erau altfel. Atunci când eram eu mică era mai greu, trebuia să dai foarte mulţi bani şi părinţii mei nu au avut bani atât de mulţi încât să mă trimită la o şcoală de canto. Prima oară am făcut balet, pe urmă de la balet m-am dus la dansuri clasice, după aia m-am dus în croitorie pentru că nu am mai avut bani să continui. Şi ăsta a fost jobul pe care l-am continuat“, a povestit semifinalista „Românii au talent“.

Mai mult decât atât, Ana Maria Pantaze a dat dovadă de modestie în momentul în care a fost întrebată ce ar face dacă ar câştiga marele premiu: „Încă nu m-am gândit, sincer, la premiu. Întâi să văd dacă ajung în finală şi apoi poate că m-aş gândi. Sunt mai multe opţiuni. Una ar fi să ajut pe cineva. Am o prietenă care are un băieţel ce are nevoie de ajutor. Să-l ajut pe el. Şi probabil ar mai fi altceva, nu e doar asta. Dar până ajung acolo mai e. Momentan nu mă gândesc la premiu“.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.