Lecția pe care au primit-o doi tineri care au aruncat coji de semințe pe jos

FOTO: dambovitanews.ro
FOTO: dambovitanews.ro

Doi tineri din orașul Găești, județul Dâmbovița, care au fost surprinși în timp ce scuipau coji de semințe pe jos într-un parc au fost puși de polițiștii locali să curățe după ei. Polițiștii spun că, pentru că au acceptat să măture mizeria pe care au făcut-o au scăpat de amenda de 500 de lei, potrivit dambovitanews.ro.

Reprezentanții Poliției Locale Găești au spus că era o gașcă de tineri în Parcul Copiilor din oraș, însă doar doi care mâncau semințe au fost puși la curățenie. Măsura luată de polițiști a fost salutată de primarul orașului, Grigore Gheorghe, care a spus că nu e nimic umilitor prin faptul că tinerii au fost puși să măture acolo. De asemenea, edilul crede și în puterea exemplului și că alții se vor gândi de două ori înainte să arunce cojile de semințe pe jos în spațiul public.

Un caz asemănător, care a ajuns în presă, a fost în 2013, în Capitală. În parcul IOR din Sectorul 3, câțiva tineri surprinși cu un morman de coji de semințe lângă banca pe care stăteau au fost puși să aleagă: curăță sau primesc amendă. Polițiștii locali le-au oferit mături, iar tinerii au curățat.

De altfel, Primăria Sectorului 3 a început o campanie de educare a celor care aruncă gunoaie pe jos.

Conform cercetărilor sociologice efectuate la nivelul Capitalei, una din principalele disfuncționalități ale orașului, în opinia cetățenilor, o reprezintă cantitatea mare de gunoi aruncată iresponsabil pe domeniul public. În primele trei luni ale anului, Primăria Sectorului 3 a înregistrat aproape 13.000 de amenzi pentru nerespectarea curățeniei în sector.

Amenda prevăzută pentru aruncarea pe domeniul public a gunoiului, în Sectorul 3, este cuprinsă între 2.000 și 5.000 de lei. În cazul proprietarilor de căței care nu strâng mizeria, amenda poate ajunge la 500 de lei. Banii colectați din amenzi sunt direcționați pentru campaniile de prevenție și informare, spun reprezentanții Sectorului 3.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.