Leasing Mercedes-Benz: 6 factori care influențează rata lunară

Încheierea unui contract de leasing pentru un autoturism Mercedes-Benz reprezintă un pas important pentru cei care doresc să aibă o nouă mașină în garaj. Și nu orice mașină.

Achizitionarea unui Mercedes-Benz in leasing reprezinta un angajament serios, care se intinde pe cativa ani.

De aceea, este necesara o informare temeinica asupra tuturor factorilor implicati intr-un astfel de proces, pentru a se evita eventualele neplaceri pricinuite de clauze incluse (legal, desigur) in contractual incheiat cu firma care ofera masini in leasing, insa neasumate de catre din locatar, din lipsa de atentie.

Pentru a evita astfel de neplaceri si in virtutea unui proces corect si transparent de informare al viitorilor aplicanti pentru un leasing auto Mercedes-Benz, vorbim astazi despre una dintre cele mai importante sectiuni din cadrul unui contract de leasing:

Factorii care contribuie la setarea pretului final pentru rata lunara, pentru un leasing Mercedes-Benz

Dupa cum probabil ca stii deja, leasing-ul auto presupune achizitionarea in sistem esalonat al unui autoturism. In acest caz, desi ne referim la o clasa de autoturisme premium, nici leasing-ul pentru un Mercedes-Benz nu face exceptie.

Spre deosebire de valoarea ratelor lunare platite la achizitia unui autoturism Mercedes-Benz prin servicii de finantare, achizitia prin leasing prezinta un prim avantaj, acela al unor rate lunare cu o valoare simtitor mai scazuta.

La fel ca si in oricare alt caz si indiferent de tipul de leasing, fie el financiar sau operational (cu mici exceptii), valoarea finala a ratei de leasing este determinata de 6 factori:

  • Pretul de vanzare
  • Valoarea reziduala
  • Avansul
  • Durata contractului de leasing
  • Limita de rulaj
  • Taxa de leasing

Pretul de vanzare

Acest factor reflecta valoarea autoturismului pe care l-ai ales si reprezinta suma pe care o poti negocia cu dealerul.

Valoarea reziduala

Aceasta este valoarea vehiculului la sfarsitul contractului de leasing, in cazul in care optezi pentru un serviciu de leasing financiar.

Dealerul va lua in considerare acest factor si va stabili un anumit procent care exprima ritmul de depreciere a valorii initiale a autoturismului, pe durata contractului.

In cazul in care te decizi sa cumperi vehiculul, la finalul perioadei contractuale de leasing, valoarea reziduala va reprezenta suma pe care va trebui sa o platesti.

Avansul

Acest factor reprezinta suma initiala pe care doresti sa o achiziti la inceputul perioadei contractuale si influenteaza major valoarea ratelor lunare. Mai precis, cu cat avansul pe care il dai este mai mare, cu atat ratele lunare vor fi mai scazute.

Durata contractului de leasing

Acest factor determina, de asemenea, valoarea ratei de leasing. Perioada contractuala este stabilita de comun acord, intre locator (dealer) si locatar (client) si se poate intinde pana la maxim 60 de luni.

Limita de rulaj

Atunci cand semnezi un contract de leasing, vei seta, impreuna cu sealerul, o anumita marja de kilometric pe care ii poti atinge ca rulaj, in decurs de un an. Majoritatea dealerilor de servicii leasing aloca cel putin 10.000 de kilometri.

In cazul in care vrei sa depasesti limita impusa in contract, va trebui sa achizi o taxa suplimentara. De asemenea, daca la finalul contractului se constata ca ai depasit numarul de kilometri convenit contractual, va trebui sa platesti pentru acest lucru.

Exista, insa, si companii care nu limiteaza rulajul de kilometri, asa cum este Auto Schunn Romania, care ofera servicii de leasing pentru autoturisme Mercedes-Benz, fara limita maxima de kilometric parcursi.

Taxa de leasing

Taxa de leasing – sau chiria de leasing – reprezinta o suma constanta pe care trebuie sa o achiti semestrial, trimestrial sau lunar catre companie.

Aceasta taxa se stabileste in functie de conditiile de piata, riscurile care pot surveni pe perioada leasingului, dar si in functie de sansele ca, ulterior, autoturismul sa mai poata fi inchiriat si unui alt locatar.