Leacurile de „prăjire a covidului”, promovate de un arhiepiscop, criticate de medici

FOTO: Greatnews.ro
FOTO: Greatnews.ro

În timpul unei slujbe care a avut loc în centrul Piteștiului, ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, le-a dat mai multe sfaturi credincioșilor legate despre cum să scape de coronavirus. Acesta le-a transmis celor aproximativ 200 de enoriași, printre altele, să facă garagară cu oțet, să folosească țuică sau să mănânce usturoi, potrivit adevarul.ro.

„Faceţi gargară cu oţet. Şi un pic de sare. Nu uitaţi de apa caldă. Covidul ăsta se teme de apă fierbinte. Şi-atunci curăţaţi gâtul cu apă fierbinte şi un pic de oţet şi sare. Nu-i chiar plăcut, dar fuge orice virus de îşi rupe picioarele! Şi-apoi beţişoarele acelea, cum se fac testele, folosiţi-le la fel, cu amestecul acesta şi pe nas. Aşa prăjiţi Covidul! Ţuica, o minunăţie şi ea! Faceţi frecţie cu ţuică! Pe cap, pe spate, pe tot corpul! (…)

Mănânc mult usturoi. Usturoiul îl tai şi ung clanţele uşilor, acolo unde locuiesc. Păi ştiu eu ce virus poate avea cel care apasă clanţa? Dar mai ales nu o ating cu mâna. Cu un prosop, cu o eşarfă… faceţi la fel! Sau deschideţi uşile cu genunchiul! Sau şi mai bine, desfiinţaţi uşile!”, a spus ÎPS Calinic.

Medicul pneumolog Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală, spune că astfel de proceduri ar putea provoca leziuni locale.

„Legat de toate procedurile minim invazive, să-ți introduci orice în organism, în orificiile organismului, poate duce la leziuni locale și pot să apară alte complicații locale. Orice agresiune cu orice substanță, aplicată direct pe mucoasă, poate să producă leziuni ale mucoasei, arsuri, și practic o poartă extrem de facilă pentru orice virus, în momentul în care zona respectivă este inflamată de contactul cu o substanță acidă”, a declarat medicul Mahler, pentru Libertatea.ro.

 

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.