Liga Europa: FCSB o va întâlni pe Lazio Roma în ”primăvară”

FCSB - Lazio Roma, în primăvara europeană a UEFA Europa League. Foto: SS Lazio
FCSB - Lazio Roma, în primăvara europeană a UEFA Europa League. Foto: SS Lazio

FCSB se va duela cu puternica formație italiană Lazio Roma în șaisprezecimile de finală ale Ligii Europa. Primul meci se va juca la București, în 15 februarie, iar returul va avea loc o săptămână mai târziu, pe Stadio Olimpico.

Este a doua vizită a lazialilor în România, după cea din 2007, în preliminariile Ligii Campionilor, când au învins cu 3-1 pe Dinamo București, după 1-1 în prima manșă, la Roma.

Formația italiană a cucerit, în cei 117 ani de istorie, două titluri în Italia, șase cupe naționale și patru Supercupe ale Italiei, cât și două trofee continentale: Cupa Cupelor – ultima ediție, în 1999 – și Supercupa Europei, în același an.

Finalul secolului trecut a fost perioada de glorie a echipei din Capitala Italiei, când, sub conducerea lui Sergio Cragnotti, a investit masiv în jucători de super-clasă, precum Paul Gascoigne, Juan Sebastian Veron, Christian Vieri, Hernan Crespo, Marcelo Salas sau Pevel Nedved.

După ani de transferuri-record, situația financiară a clubului s-a deteriorat mult la începutul anilor 2000, doar pentru a fi salvată de antreprenorul Claudio Lotito care a reușit să redreseze clubul și să îl păstreze între cele mai puternice din Serie A.

Italienii au defilat în acest sezon al Ligii Europa, obținând 13 puncte în Grupa K, cu Nice, Zulte Waregeme și Vitesse Arnhem.

Lazio, antrenată de fostul ei atacant Simone Inzaghi – fratele mai mic al mult mai cunoscutului Filippo – se descurcă bine și în campionatul italian, unde se află pe locul 5, cu șanse reale în lupta pentru titlu.

Cel mai periculos jucător al romanilor este atacantul Ciro Immobile, cel mai bun marcator din Italia, cât și alți fotbaliști consacrați, cu profil ofensiv, precum ecuadorianul Felipe Caicedo, portughezul Nani sau brazilianul Felipe Anderson. Una dintre piesele de bază ale defensivei laziale este românul Ștefan Radu.

Astăzi a fost stabilit, de către UEFA, și calendarul optimilor de finală în Liga Campionilor. Tabloul meciurilor din primăvara europeană în cea mai puternică întrecere fotbalistică europeană îl găsiți mai jos.