Lazio – FCSB. Tot ce trebuie să știi despre marele meci de la Roma

Lazio FCSB Liga Europa
Lazio - FCSB se joacă de la ora 20:00, pe Stadio Olimpico

După victoria istorică din urmă cu o săptămână, FCSB forțează calificarea în optimile de finală ale Ligii Europa, în această seară, de la ora 20:00, pe Stadio Olimpico din Roma. În față îi va sta Lazio, care, de această dată, nu își va menaja titularii.

”Rezultatul din tur ne obligă să marcăm mai mult de un gol”, a spus antrenorul italienilor, Simone Inzaghi, adăugând: ”Important este să nu primim. Le-am amintit băieților că anul trecut am făcut multe sacrificii pentru a ajunge în Liga Europa. Vom face totul pentru a merge mai departe. Voi încerca să alcătuiesc cea mai bună formație posibilă”.

De cealaltă parte, Nicolae Dică, antrenorul vice-campioanei României, a fost mai precaut în declarații: „Deocamdată nu mă gândesc la câştigarea Europa League. Sper să reuşim să ne calificăm. Dăm de un adversar foarte bun. În tur am câştigat, am făcut o partidă bună. Ne aşteaptă un meci foarte greu”, a spus Dică.

„Ne dorim ca şi în Italia să facem o partidă la fel de bună, dar cred că va fi mai greu decât la meciul tur. La primul meci nu cred că Lazio se aştepta să jucăm aşa ofensiv. Italienii pleacă cu prima şansă, dar noi vom încerca să profităm la maximum”, a completat antrenorul singurei echipe din România care a izbutit să se califice în ”primăvara europeană”.

FCSB vine după o remiză obținută pe final în derby-ul cu Dinamo, scor 2-2, în timp ce Lazio a oprit seria de cinci meciuri fără victorie în weekend, printr-un succes cu 2-0 în fața Veronei, în Serie A.

Lazio – FCSB: Italienii folosesc titularii pe ”Olimpico”

Lazio Roma îi va folosi din primul minut pe Ciro Immobile – golgheterul Italiei, dar și pe Marco Parolo, Sead Lulici și Luis Alberto – piese importante de la mijlocul terenului. De asemenea, în primul ”11” va apărea și fundașul român Ștefan Radu.

FCSB nu va putea conta pe serviciile lui Mihai Pintilii – suspendat – și va încerca să elimine, pentru prima oară în istorie, o echipă italiană din cupele europene. Până la succesul de săptămâna trecută, ”roș-albaștrii” nu reușiseră niciodată o victorie în fața peninsularilor.

FCSB a mai jucat de șapte ori în Italia, unde a obținut doar două remize și n-a reușit încă să marcheze.

Rămâne de văzut câți români vor ajunge pe Stadio Olimpico pentru a o încuraja pe FCSB, oficialii formației patronate de Gigi Becali sperând la cel puțin 10.000 de fani.

Lazio – FCSB
Echipe probabile:

Lazio: Strakosha – Wallace, De Vrij, Radu – Marusici, Lucas Leiva, Parolo, Milinkovic-Savic, Lulic – Luis Alberto – Immobile

FCSB: Vlad – Benzar, Planic, Găman, Morais – Nedelcu, Popescu – Man, Budescu, Fl.Tănase – Gnohere