Lavrov, la televiziunea de stat din Rusia: Vom merge în Ucraina până la capăt

Serghei Lavrov
Serghei Lavrov

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a avut o intervenție televizată în care a spus că Occidentul este conștient de lucrurile care îngrijorează Rusia și va trebui să le rezolve la un moment dat. El a afirmat că Moscova consideră sancțiunile occidentale drept o „taxă pe independență”.

Lavrov a spus că operațiunea militară rusă împotriva Ucrainei are ca scop, printre altele, să se asigure că nu va adera la NATO.

Acesta a spus că forțele rusești atacă obiective militare din Ucraina, adăugând că termenul de „daune colaterale” este folosit de la campaniile occidentale din Irak și Libia. Lavrov a mai spus că este de părere că unii lideri străini se pregătesc de război împotriva Rusiei și adaugă că Moscova va continua operațiunea militară din Ucraina „până la capăt”.

Ministrul de externe rus a mai spus că Rusia nu are gânduri de război nuclear. „Gândurile nucleare sunt prezente constant în capul politicienilor occidentali, dar nu și în capul rușilor. Vă asigur că nu vom permite ca niciun fel de provocare să ne dezechilibreze”, a spus el.

În aceeași declarație l-a acuzat pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski, de origine evreiască, că e la conducerea unei „societăți în care înflorește nazismul”.

Lavrov a mai spus că nu are nicio îndoială că se va găsi o soluție la criza din Ucraina și că o nouă rundă de discuții urmează să înceapă între oficialii ucraineni și ruși.

Vă recomandăm și: