Lavrov amenință din nou Republica Moldova

Serghei Lavrov
Serghei Lavrov

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, amenință din nou Republica Moldova. Acesta a spus că „Occidentul a pus ochii acum pe Republica Moldova pentru a avea rolul următoarei Ucraine”.

„Republica Moldova este acum luată în calcul pentru acest rol”, a spus Lavrov, într-un interviu pentru Rossia 24, susținând că Occidentul „a plasat-o” în fruntea Republicii Moldova pe Maia Sandu „dornică să intre în NATO și pregătită practic, pentru orice”, inclusiv pentru unirea cu România.

„Acum, Moldova este privită pentru acest rol. În primul rând, pentru că au putut să pună un președinte în fruntea țării prin metode destul de specifice, departe de a fi liber democratice, un președinte care vrea în NATO, are cetățenia română, este pregătită să se unească cu România și, în general, este pregătită pentru aproape orice”, a declarat Lavrov răspunzând la întrebarea care dintre țările din jurul Rusiei ar putea urma calea Ucrainei, notează și jurnal.md.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.