Jurnalistă agresată de participanții la mitingul pro PSD de la Cotroceni: „Am primit pumni”

laura ștefănuț jurnalistă agresată
Foto: Faceboo Laura Ștefănuț / Captură YouTube / Captură YouTube Șerban Cristian

Jurnalista Digi24 Laura Ștefănuț, editorul Secțiunii de Opinii și Analize, și totodată membră a presei alternative din România, a fost agresată de participanții la protestul organizat împotriva președintelui Klaus Iohannis la Cotroceni.

Într-una din serile în care aceasta a mers să îi intervieveze pe participanții la mitingul de susținere a Guvernului condus de Sorin Grindeanu, jurnalistei i-a fost smuls telefonul din mână, iar apoi a fost agresată de câțiva dintre protestatari, care au împins-o, au lovit-o cu pumnii și au huiduit-o.

Ultima întrebare pe care a adresat-o unei participante la miting, înainte de a fi agresată, a fost dacă femeia reușește să trăiască dintr-o pensie de 1.100 de lei în România.

„Cum stăteam cu mâna întinsă deasupra capului am simțit o smucitură fermă: un bătrân mi-a înșfăcat telefonul și mi s-a părut că strigă “afară cu tine”. Am rămas prinsă de partea de jos a mobilului și m-a târât așa spre gardul în spatele căruia stăteau doi jandarmi. Simțeam pe spate ghionturi, păreau să alterneze pumni cu palme. Bătrânul îi activase pe oamenii printre care filmasem în pace ultimele 10 minute. Abia când am ajuns la gard și jandarmii încercau să țină la distanță bătrânii (care încă îmi cărau pumni) am auzit prima voce dinspre protestatari: “hai gata, gata”. Dar oamenii erau deciși să-mi dea o lecție. A trebuit ca jandarmii să mă scoată pe sus. Scena se încheie cu mulțimea de protestatari care mă huiduie”, a povestit Laura Ștefănuț într-un articol publicat pe site-ul Digi24.

„Uite, vine să ne incite”, a strigat un bărbat, iar un altul a exclamat „Și-a găsit beleaua!”, în momentul în care tânăra a fost lovită.

„Ați greșit piața”, a mai spus cineva.

Puteți urmări scenele respective în acest filmuleț, începând cu minutul 5.30:

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.