Laura Codruța Kovesi a fost decorată cu Legiunea de Onoare de statul francez

laura codruța kovesi legiunea de onoare
Laura Codruța Kovesi a primit Legiunea de onoare din partea ambasadorului Franței în România. Foto: adevarul.ro (Eduard Enea)

Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), a primit astăzi Legiunea de onoare în grad de Cavaler din partea ambasadorului Franţei în România, Francois Saint-Paul, relatează adevarul.ro.

„Este o zi a DNA-ului, a tuturor. Acestă medalie este a tuturor colegilor prezenţi aici şi a celor care au rămas la sediu. Este o sărbătoare de care sunt foarte onorată. N-am fost singuri în această luptă din ultimii trei ani. Pe lângă partenerii instituţionali, un suport extrem de important a avenit din partea oamenilor, din partea cetăţenilor. Sunt mii şi mii de oameni cinstiţi în România care ne susţin activitatea, care-şi doresc o schimbare şi care au fost alături de noi şi de lupta anticorupţie”, a declarat Laura Kovesi, potrivit sursei citate.

Ea a mai spus că speră ca DNA să îndeplinească aşteptările a mii de oameni care vor să schimbe în bine lucrurile în România.

legiunea de onoare decorație
Legiunea de onoare în grad de Cavaler. Foto: Wikimedia Commons

Legiunea de onoare („Légion d’honneur” în limba franceză) este cea mai înaltă distincție civilă și militară franceză, instituită în 1802 de către Napoleon Bonaparte, care a fost acordată neîntrerupt din 1804 până astăzi.

Statul francez decernează această decoraţie prestigioasă atât celor care îl servesc, precum şi personalităţilor străine pentru realizările lor în serviciul binelui comun.

„Aţi fost prima femeie care aţi ocupat funcţia de procuror general al României. Astăzi putem să apreciem lungul drum parcurs şi transformarea puternică şi durabilă a unui sistem care vă datorează mult. Datorită dumenavoastră şi colegilor, DNA se bucură de o mare popularitate. Renumele DNA depăşeşte astăzi graniţele ţării dumneavoastră, devenind model de urmat la nivel european. DNA figurează în primele cinci instituţiii anticorupţie din Europa. Este pur şi simplu impresionant”, a spus ambasadorul Franței în România, potrivit adevarul.ro.

Francois Saint Paul a menționat că îi oferă acestă distincţie Laurei Kovesi pentru devotamentul său în lupta împotriva corupţiei, pentru simţul datoriei şi pentru curajul extraordinar.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cel mai iubit dintre PSD-iști. Primarul-model care a luat 85% din voturi, lăudat de Cioloș
Primarul zilei. A făcut minuni în comuna sa, iar acum a câştigat alegerile într-un oraş important
Cea mai mare rușine de la alegeri, într-un mare oraș. A ieșit primar din pușcărie