Lanțul faptelor bune: o companie dă 1 milion €, alta își plafonează prețurile

coronavirus
Foto: Paginile de Facebook Dăruiește Viață, La Barista, Grupul Agricola Bacău

Mai multe firme, companii și asociații din România au sărit în ajutorul autorităților, în contextul pandemiei de coronavirus care a lovit și țara noastră.

OMV Petrom dă 1 milion de euro

 

OMV Petrom a anunțat că susține intervenția Crucii Roșii Române în pandemia COVID-19 cu o donație de 1 milion de euro. Fondurile vor fi folosite pentru achiziția de echipamente de testare pentru diagnosticare rapidă COVID19.

„În perioade dificile, cum este cea prin care trecem acum, solidaritatea și responsabilitatea sunt cruciale. Când distanța socială devine o măsură preventivă, trebuie să rămânem împreună prin alte mijloace. Iar solidaritatea este unul dintre ele”, a spus Christina Verchere, director general executiv și președinte al Directoratului OMV Petrom.

Societatea Națională de Cruce Roșie din România, organizația umanitară cu expertiză în prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor și intervenția în situație de dezastre, este în colaborare permanentă cu autoritățile centrale și locale și oferă sprijin logistic, uman și material pentru a consolida răspunsul României la amenințarea cu noul coronavirus (COVID-19).

“Donația OMV Petrom reprezintă o contribuție substanțială pentru sistemul național de sănătate ceea ce va face posibilă creșterea accesului persoanelor posibil infectate cu coronavirus la o testare rapidă”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roșii Române.

Mandatul Crucii Roșii Române, în pandemia CODIV19, este de a asistă persoanele fără aparținători, aflate în autoizolare sau izolare, cu produse alimentare de bază și pachete igienice, conform normelor și standardelor organizației în situații de urgență. Un pachet cu alimente de bază cântărește 12 kg, are valoarea de 90 de lei și asigură necesarul de hrană pentru o familie formată din 3 persoane, pe o perioadă de 2 săptămâni. Pachetul cu produse de igienă are valoarea de 60 de lei și conține atât produse de igienă personală, cât și produse pentru igienizarea locuințelor.

Pentru persoanele aflate în spații de carantină, Crucea Roșie Română pune la dispoziția personalului calificat al autorităților locale, în limita stocurilor disponibile, materiale de primă necesitate dislocate din depozitele pentru situații de urgență ale organizației: apă, lenjerii, produse de igienă, produse de curățenie, materiale de informare etc.

McDonald’s oferă mâncare, Kaufland dă măști

 

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat că McDonald’s România s-a oferit să ducă mâncare persoanelor aflate în carantină în România în acest moment, în 26 de orașe.

Iar lanțul de hipermarketuri Kaufland a oferit 73.000 de măști profesionale FFP3.

AVON donează 1,7 tone de produse de igienă personală

 

Și AVON România a anunțat că donează 1,7 tone de produse de igienă personală (săpunuri lichide și geluri de duș) pentru centrele de carantină din București, alăturându-se astfel eforturilor de limitare a efectelor COVID-19 în România.

De asemenea, compania va contribui și cu o donație în bani pentru achiziția testelor de confirmare a virusului COVID-19, care vor merge către Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Sf Parascheva Iași.

“Sprijinim eforturile locale de gestionare a situației actuale și contribuim cât se poate de rapid cu produse de îngrijire care să ajute la păstrarea igienei personale, acolo unde este cea mai mare nevoie de ele: în centrele de carantină și în spitale. Credem că în astfel de momente este vital să ne ascultăm nevoile și să ajutăm la acoperirea lor. Colaborarea dintre companii, instituții și societatea civilă este mai importantă ca oricând”, a declarat Andreea Moldovan, General Manager SEE AVON.

Donațiile companiei se derulează prin intermediul Fundației Prețuiește Viața, fondată de Andreea Marin, care a lansat vineri, 13 martie, o campanie de identificare a nevoilor sistemului sanitar în contextul epidemiei de COVID-19 și de acoperire a acestora cu sprijinul societății civile și al companiilor private.

Asociția „Dăruiește Viață” strânge donații pentru lupta împotriva COVID-19

 

Asociția „Dăruiește Viață”, cea care construiește din donații private un spital de stat pentru copiii bolnavi de cancer, a anunțat încă din 11 martie că toate donațiile pe care le va strânge organizația din acel moment vor fi direcționate către lupta cu COVID-19.

Mastercard dă 100.000 de euro

 

După acest anunț, Mastercard a fost primul partener care s-a alăturat inițiativei asociației de a lupta cu COVID-19, oferind 100.000 euro pentru achiziția de materiale și echipamente necesare spitalelor.

Banca Transilvania donează 300.000 de euro

 

Apoi, Banca Transilvania a anunțat că se alătură și ea inițiativei de a lupta cu COVID-19, oferind 300.000 euro pentru achiziția de aparate de ventilație și echipamente de protecție ce vor ajunge la spitalele din prima linie.

La data de 16 martie, asociația a expediat primele pachete cu echipamente de protecție și echipamente medicale în țară. Au plecat colete către Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara, Spitalul de Boli Infecțioase Brașov, Spitalul de Urgență Craiova.

Echipamente trimise:
– Echipamente de protecție: bazine igienizare, dezinfectant Asepotaman, combinezoane protecție antivirală complete (cu mască, mănuși și ochelari), halate impermeabile de unică folosință, mănuși din nitril fără pudră, măști chirurgicale, șervețele de catetere, dezinfectante, șervețele dezinfectante împotriva CD și MRSA, botoși lungi, capișon TYVEK HOOD
– Echipamente medicale: ploști de unică folosință pentru femei, sisteme de aspirație circuit închis, tăvițe renale de unică folosință, urinare de unică folosință pentru bărbați

Oricine se poate implica

 

Oricine vrea să facă o donație pentru asociație în contextul pandemiei de coronavirus o poate face trimițând un SMS la 8826 cu mesajul IMPREUNA. Astfel, persoana va dona 2 euro pentru a ajuta personalul medical din prima linie să lupte cu COVID-19.

Toate fondurile strânse prin SMS vor fi folosite pentru achiziția de echipamente de protecție, echipamente și aparatură medicală pentru spitalele de boli infecțioase și spitalele de urgență din țară. SMS-ul este valabil doar pe teritoriul României.

O cafenea din Botoșani le-a donat medicilor cafea

 

În Botoșani, cafeneaua „La Barista” a anunțat că donează 20 de kilograme de cafea proaspăt prăjită și măcinată Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani, astfel încât medicii, asistenții și restul personalului medical de acolo să se poată energiza în momentul în care se simt obosiți.

„Suntem optimiști și totodată încrezători în personalul medical cărora le doresc putere de muncă și astăzi vom face o donație de 20 kg de cafea proaspăt prăjită către personalul ISU și al SPITALULUI MAVROMATI Botoșani”, se arată într-un mesaj publicat pe rețeaua de socializare Facebook.

Grupul Agricola Bacău își plafonează prețul la produse

 

Miercuri, 18 martie, și Grupul Agricola Bacău a decis să intervină în lupta împotriva coronavirusului. Grupul va plafona prețurile la produsele sale și va face donații pentru Spitalul Județean de Urgență Bacău.

„În această perioadă susținem stabilizarea economiei și anunțăm plafonarea prețurilor produselor noastre. Am luat toate măsurile pentru ca angajații Agricola să își desfășoare activitatea în siguranță, susținem financiar și prin donații amenajarea și dotarea Laboratorului de Microbiologie în sistem Real Time PCR pentru detecția COVID-19 din cadrul Spitalului Județean de Urgențe Bacău”, a anunțat Agricola Bacău.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.