La o stație de metrou din București se va monta o poartă anti-suicid

stații de metrou greva de la metrou
Foto: Cristi2555 via Wikimedia Commons

Metrorex a anunțat că are în desfășurare un proiect pilot pentru porți de siguranță pe peron (porți anti-suicid). Sistemul va fii montat la stația Berceni, la linia spre Pipera, relatează Digi 24.

Proiectul se numește ”proiect pilot – Sistem de protecție a călătorilor din stațiile de metrou prin instalarea de porți de siguranță la peron”.

Proiectul constă în montarea unei singure porți, urmând a se analiza comportamentul din punct de vedere tehnic, operațional și funcțional al cerințelor de siguranță impuse de exploatarea în regim feroviar, precum și modul de utilizare de către publicul călător.

Anunțul Metrorex a venit cu o zi înainte ca o femeie în vârstă de 59 de ani a căzut pe șine la stația de metrou Piața Victoriei 1, pe firul 2.

Incidentul s-a petrecut duminică, 10 iulie, și este posibil să fi fost vorba de o tentativă de suicid, a anunțat Metrorex într-un comunicat de presă. Din păcate, femeia nu a putut fi salvată.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.