La începutul lui septembrie, numărul zilnic de cazuri noi din România s-ar putea dubla

spitalul ploiești
Sursa: Captură Digi24

O analiză a Institutului Național de Sănătate Publică arată că în România s-ar putea ajunge, în septembrie, la o dublare a cazurilor noi zilnice.

Scenariul calculat de specialiști arată că, peste o lună de zile, în România ar putea fi depistate zilnic peste 2.800 de cazuri noi de infecție cu COVID-19.

Dacă se vor menține tendințele actuale, numărul zilnic al deceselor ar putea depăși pragul de 70, în timp ce secțiile de terapie intensivă ar ajunge să fie ocupate la capacitate maximă.

Specialiștii INSP au analizat datele înregistrate în perioada 1 iunie – 8 august, observând o tendință de creștere a numărului de cazuri noi. În ceea ce privește cazurile active, previziunile sunt la fel de sumbre. La începutul lui septembrie, în România ar urma să fie peste 50.000 de persoane infectate cu coronavirus.

Chiar și așa, numărul zilnic al persoanelor vindecate va crește și el simțitor, urmând să depășească pragul de 1.000 de cazuri pe zi, la începutul lunii viitoare.

Până ieri, numărul total al persoanelor confirmate cu noul coronavirus în România era de 65.177. De asemenea, 39.900 de persoane se află în carantină la domiciliu, în carantină instituţionalizată se află 214 persoane, iar la ATI sunt internați 485 de persoane.

Pe teritoriul României, 15.494 de persoane confirmate cu infecţie cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 10.970 de persoane se află în izolare instituţionalizată.