La fel ca-n ’94! România s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din SUA

Echipa națională de minifotbal a României s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Statele Unite ale Americii, după ce a învins clar Germania, cu scorul de 7-2.

România este cea mai puternică națiune în minifotbalul european, având cinci titluri continentale în palmares, însă încă are mari probleme de adaptare la versiunea nord-americană a jocului, în care jucătorii pot juca mingea și cu ajutorul mantinelei.

Acest detaliu a contat mult în singura înfrângere de până acum a tricolorilor, 3-7 cu Mexicul, în al doilea meci din Grupa B. Echipa antrenată de fostul arbitru Tiberiu Lajos debutase cu un succes răsunător: 21-0 cu India.

În meciul decisiv, jucat la Wichita, în Kansas, românii au dispus cu 7-2 de naționala Germaniei și s-au calificat în sferturile de finală, repetând cea mai bună performanță a naționalei de fotbal, care a atins această fază a competiției tot la un turneu organizat în Statele Unite, în 1994.

Afișul Cupei Mondiale de Minifotbal din Statele Unite ale Americii
Afișul Cupei Mondiale de Minifotbal din Statele Unite ale Americii

Echipa de minifotbal a României a încheiat pe locul doi în clasamentulul Grupei B și își va afla în curând adversara din sferturile de finală, care se vor disputa peste două zile. Este prima ediție a Cupei Mondiale de minifotbal din istorie.

Cum suedezii – ”călăii” tricolorilor la World Cup 94 – nu sunt calificați la această competiție, tricolorii pot să fie oarecum liniștiți.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Un mister contemporan: satul în care oamenii adorm brusc, fără motiv
Prizonieră într-o Românie crudă. Când pumnul e lege de căpătâi

O viață împlinită în jumătate de trup. Povestea omului născut fără mâini și fără picioare
O știre pentru cei care prețuiesc inteligența. Un puști din România e campion european la Go!
Cele mai fericite țări din lume