La ce să te uiți cu atenție atunci când cumperi un produs electrocasnic

Electrocasnicele mari reprezintă o investiție pe termen lung, așa că atunci când decideți să faceți o achiziție, merită să vă documentați temeinic și să faceți alegerea cea mai potrivită.

Oricât de atent ați fi însă, există și anumite aspecte care pot să vă scape și tocmai de asta încercăm să venim în ajutorul vostru cu câteva sugestii pe care să le luați în considerare când mergeți la cumpărături.

Fie că vorbim de mașini de spălat rufe sau frigidere sau o mașină de spălat vase, toate aceste produse sunt categorisite drept electrocasnice mari și prețurile lor reprezintă o investiție importantă pentru orice cămin.

Consumul de energie electrică, apă și detergent

Este clar că cei mai mulți cumpărători tind să se orienteze spre electrocasnicele care au prețurile ce se încadrează în bugetul propus. Cu toate astea e bine să urmăriți și alte aspecte în afara prețului, care pot fi cel puțin la fel de importante. Pe lângă capacitățile tehnice care sunt prezentate în toate textele de marketing ale produselor e bine să urmăriți și chestiuni tehnice care vă pot afecta bugetul pe termen lung.

De exemplu, consumul de energie electrică, de apă sau de detergent poate fi un factor care să conteze în alegerea unui produs electrocasnic mai performant. Identificați clasa energetică din care face parte produsul și calculați consumul mediu pentru o spălare în cazul mașinilor de spălat sau pentru o zi întreagă de funcționare în cazul frigiderelor. În acest fel puteți vedea diferența dintre un produs și altul și diferența pe care o aveți de plătit lună de lună în factura de curent.

Garanția produselor

Durata de timp pentru care se oferă garanție din partea producătorilor poate fi un bun element de analiză a unui produs. Un electrocasnic mare cu garanție de cinci ani și cu posibilitatea de prelungire confirmă faptul că produsul e unul de bună calitate pentru care se garantează funcționarea o perioadă îndelungată.

Tot la capitolul garanție ar mai putea conta în alegerea voastră și părerile altor clienți ai aceluiași brand care au trecut prin experiența unui service. Promptitudinea cu care poți rezolva eventualele probleme apărute la produsul achiziționat arată respect din partea producătorului pentru client și oferă o garanție în ochii acestuia.

Capacitățile produsului

Nu în ultimul rând, desigur că sunt importante și capacitățile de funcționare a produsului electrocasnic, însă aici totul depinde și de nevoile voastre. O mașină de spălat rufe slim poate fi foarte avantajoasă ca preț și cu un consum redus, însă capacitatea sa de încărcare nu poate să depășească un anumit nivel. În acest caz e e clar că trebuie să vă orientați către un produs mai puternic care vă poate satisface nevoile.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.