La ce mancaruri se poate servi Feteasca Neagra? Iata un ghid al iubitorilor de gust, care iti va fi de ajutor

Se spune ca atunci cand vine vorba de asocierea dintre vinuri si preparate culinare, nu ar trebui sa tii cont de nicio regula, ci sa te ghidezi doar dupa propriul instinct si gust. Totusi, exista anumite combinatii delicioase pe care pur si simplu nu ar trebui sa le ratezi.

Daca si tu esti un iubitor al gastronomiei si al vinului rosu, iata cateva idei de combinatii intre preparate usor de gatit si soiul-fanion al Romaniei, Feteasca Neagra:

Preparatele din carne rosie si Feteasca Neagra

Putine combinatii sunt atat de gustoase, precum un pahar cu vin rosu si o friptura savuroasa. Friptura bine facuta se cunoaste inca de la prima degustare, asa cum se cunoaste si un vin de calitate.

Feteasca Neagra, impreuna cu gustul sau aromat si textura sa matasoasa, poate completa fara probleme carnea de vita si poate transforma orice cina intr-un moment de neuitat. Notele fructate ale acestui vin fac o pereche extraordinara impreuna cu fragezimea unei fripturi gatite la cuptor sau pe gratar.

Vinul se potriveste si cu branzeturile cu mucegai

Atunci cand alegi vinul perfect pe care sa-l servesti alaturi de branzeturi, totul se rezuma la combinatia speciala de gusturi. Branzeturile cu mucegai au o aroma puternica, ce merita completata de un vin de calitate, cu o savoare aparte.

De aceea, poti merge pe o varianta cu care nu vei da niciodata gres, Feteasca Neagra. Aroma sa complexa, dominata de note proaspete de fructe rosii va impresiona chiar si pe cei mai pretentiosi dintre invitati.

Tasty fresh appetizing italian food ingredients on dark background. Ready to cook. Home Italian Healthy Food Cooking Concept.

Pastele cu sos rosu si Feteasca Neagra

La ce te gandesti atunci cand auzi paste cu sos rosu? Bineinteles ca la rosii, condimente si eventual cateva bucatele de carne. Gustul proeminent al acestui tip de sos ar trebui sa fie completat de aroma expresiva si plina de personalitate a unui vin rosu de calitate, care se combina de minune cu dulceata rosiilor.

Aceasta batalie a gusturilor pe care nu ar trebui s-o ratezi atunci cand ai ocazia te va face sa nu mai vrei sa te ridici de la masa.

O combinatie neasteptata? Burgeri si Feteasca Neagra!

Atunci cand vine vorba de alegerea unui vin perfect pentru un burger bine gatit, ce poate sa fie mai potrivit decat un vin rosu delicios? Aceasta licoare cu personalitate, cu arome complexe si aciditate potrivita se potriveste de minune cu un burger savuros.

Eleganta din notele fructate, care pot fi percepute si ca o usoara dulceata reprezinta un plus, mai ales daca vrei sa adaugi si sos de rosii si muraturi pe farfurie.

Vinul este o bautura pe care ar trebui sa o savurezi mereu cu placere, indiferent daca alegi sa faci acest lucru la o cina alaturi de cei dragi sau pur si simplu singur, intr-un moment de relaxare cu tine insuti.

Acum ca ai descoperit cateva preparate culinare alaturi de care sa servesti un pahar de Feteasca Neagra, este timpul sa verifici site-ul Beicevrei.ro, acolo unde vei gasi cele mai savuroase bauturi dintre care sa-ti alegi vinul castigator. In plus, acest magazin online are si o rubrica special dedicata asocierilor culinare, asa ca poti afla care sunt preparatele potrivite fiecarui tip de vin!

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.