La ce folosește un irigator bucal

Oricât de bine te-ai spăla pe dinți, în unele situații nicio periuță, fie manuală sau electrică, și nici ața dentară, nu reușesc să curețe toate resturile alimentare. Nu trebuie să intrați în panică pentru că există o soluție.

Pentru a completa periajul e nevoie să folosiți la final și un irigator bucal, un aparat care, potrivit studiilor, elimină până la 99% din placa bacteriană. În plus, s-a demonstrat și că stimulează circulația sangvină a gingiilor.

Irigatorul bucal folosește presiunea apei pentru a curăța în spațiile înguste dintre dinți. Sunt recomandate mai ales persoanelor care au punți, fațete sau coroane detantare, aparate ortodontice. De asemenea, sunt necesare și celor care au afecțiuni gingivale și paradontale.

Evident, cu ajutorul unui irigator bucal țineți departe cariile și nu se mai depune tartru pe dinți. În comerț găsiți mai multe tipuri de aparate. De exemplu, dacă aveți o afecțiune și medicul stomatolog v-a recomandat să folosiți des un irigator bucal, puteți alege unul cu fir, care are și o capacitate a rezervorului de apă mai mare.

Sau, dacă nu vă deranjează să-l încărcați de măcar două ore în timpul unei ședințe de spălare, puteți alege unul fără fir, care are și o dimensiune mai mică.

Se folosește foarte simplu. După ce vă periați, umpleți rezervorul cu apă călduță sau o soluție pe care v-a recomandat-o medicul și poziționați aparatul astfel încât să pătrundă între tote spațiile interdentare. Întregul proces ar trebui să dureze cam două minute.

De asemenea, foarte important de precizat este că aceste irigatoare au și niște capuri care trebuie să fie schimbate periodic, la fel ca în cazul celor de la periuților de dinți electrice. Așadar, pentru că acasă nu avem un autoclav, să nu uităm, să schimbăm, din când în când aceste mici dispozitive.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version