Kovesi, anchetată pe baza unei sesizări făcute de fugarul Sebastian Ghiță

Laura Codruța Kovesi csm
Laura Codruța Kovesi

Laura Codruța Kovesi, fosta șefă a DNA, este cercetată de secția de investigare a magistraților într-un dosar deschis pe baza unei sesizări făcute de fugarul Sebastian Ghiță.

Adina Florea, apropiată a lui Tudorel Toader și adjuncta structurii de investigare a magistraților, înființată de coaliția PSD-ALDE, a spus că dosarul a fost deschis în decembrie 2018.

”E o anchetă în curs de desfășurare, în care vor fi respectate drepturile tuturor persoanelor implicate și, în primul rând, se va respecta legea”, a declarat, joi dimineață, Adina Florea.

Refuzată de Klaus Iohannis pentru preluarea șefiei DNA, Florea a spus că nu este nicio legătură între faptul că Laura Codruța Kovesi este implicată în cursa pentru funcția de procuror-șef al Uniunii Europene și această anchetă.

Kovesi are altă părere:

„Citația vine înainte de a merge la Parlamentul European la audieri, dar probabil este tot o coincidență. Mi-am cumpărat bilet de avion pentru vineri ca să pot să merg la Bruxelles și să particip la audiere. Am fost astăzi la Înalta Curte și am depus o cerere de amânare pentru un proces care urma să aibă loc luni. La nici câteva ore după ce am depus această cerere, am primit această citație. Este evident că prin această metodă se încearcă oprirea mea în această procedură, se încearcă să nu ocup această funcție, pentru că totuși am șanse, sunt candidatul care s-a situat pe primul loc”.

PSD: ”Justiția trebuie lăsată să-și facă treaba”

Partidul Social Democrat a comentat pe Facebook cazul:

”Justiția trebuie lăsată să își facă datoria! Încetați să politizați punerea sub acuzare a doamnei Kovesi! Astăzi, legile justiției adoptate de majoritatea PSD-ALDE îi oferă doamnei Kovesi suficiente garanții că în cursul anchetei i se vor respecta drepturile fundamentale și că nu vor fi imixtiuni ale serviciilor secrete, iar dacă va fi trimisă în judecată, va avea parte de un proces corect, în fața unor complete legal constituite. Spre deosebire de retorica viciată a celor care acuzau «penalii» înainte de o condamnare, PSD va respecta prezumția de nevinovăție a doamnei Kovesi și nu va susține nici că este «o penală», nici că a luat mită, că a comis abuz în serviciu sau că a făcut mărturii mincinoase. Toate acestea vor trebui demonstrate în fața instanței de judecată. Până atunci aveți încredere în Justiție și lăsați probele să vorbească, nu politicienii!”.