Kovesi a rămas singură în cursa pentru șefia Parchetului European

FOTO: Captură ProTV
Laura Codruța Kovesi FOTO: Captură ProTV

Procurorul francez Jean-François Bohnert va fi numit în funcția de șef al Parchetului financiar național al Franței. Pentru acest post a fost deja audiat și este practic restras din cursa pentru șefia Parchetului European.

Până acum nu a fost făcut un anunț oficial, însă acest lucru înseamnă că Laura Codruța Kovesi are si mai multe șanse de de veni șefa Parchetului European.

Fosta șefă a DNA este susținută în continuare de principalele partide din opoziție și de președinție.

De altfel, săptămâna trecută, Dacian Cioloș anunța că a discutat cu președintele Franței despre procedura de desemnare a procurorului șef european.

„Azi am discutat cu președintele Emmanuel Macron despre finalizarea procedurii de desemnare a procurorului-șef european.
Am convenit să lucrăm împreună pentru a realiza cât mai repede nominalizarea șefului Parchetului European, pornind de la sprijinul pe care Laura Codruța Kovesi l-a obținut în Parlamentul European”, a scris Cioloș, pe pagina sa de Facebook.

Coaliția de guvernare foarmată din PSD și ALDE sunt împotriva numirii Laurei Codruța Kovesi în această funcție.

Liderul PSD, Viorica Dăncilă, a spus că își menține opinia că nu este oportună o susținere a Guvernului pentru fosta șefă a DNA în competiția pentru postul de procuror-șef european.

„Eu personal nu cred că este oportună o susținere. Este opinia mea și o susțin, dar decizia va fi în forurile statutare. (…) Am spus mereu că atunci când cineva ajunge într-o funcție trebuie să își lămurească semnele de întrebare care planează asupra lui”, a afirmat, vineri, Viorica Dăncilă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.