Klaus Iohannis: ”Vorbim de o situație de pandemie foarte periculoasă. Respectați regulile!”

FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Președintele a făcut un nou apel la respectarea regulilor în vigoare, după cel mai îngrijorător bilanț zilnic de la izbucnirea epidemiei de coronavirus în România:

”Cu toții ne dorim să ne reluăm viața normală, dar nu se poate încă. Suntem încă în pandemie și după cum arată lucrurile va mai dura o vreme. Pe de altă parte, nu putem nici să închidem țara. Aici e viața noastră. Dacă vrem să nu închidem țara trebuie să respectăm aceste norme”, a spus Klaus Iohannis într-o conferință de presă susținută în fața Institutului Cantacuzino, din Capitală.

”Vorbim de o situație de pandemie foarte periculoasă”, a explicat Iohannis, care a adăugat: ”E o zi tristă, e un record de cazuri noi”.

”Trebuie să fim foarte atenți la ce ne spun unii și alții. Trebuie să îi convingem pe români că e o treabă foarte serioasă. Sunt polticieni care sunt pe o cale eronată”, a averitzat președintele.

”Suntem într-o situație foarte complicată. Este momentul să ne concentrăm pe soluții care sunt absolut necesare în această perioadă”, a continuat șeful statului.

”Nu este momentul să disperăm, dar în niciun caz nu este momentul să lăsăm garda jos. Dragi români, haideți să facem un efort, să continuăm, nu lăsați garda jos, este în joc viața voastră și viața celor dragi vouă. Aici vorbim de o boală care din păcate a rămas încă în societate”, a făcut, un nou apel, Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: ”Oamenii simpli trebuie să se protejeze pe ei și să-i protejeze și pe ceilalți”

Președintele a cerut din nou românilor să poarte mască, să se spele pe mâini și să evite aglomerațiile.

”Virusul nu ține cont de granițe, nu ține cont de legi, de abordări administrative. Să nu ne imaginăm că dacă este vară și plecăm undeva la munte sau la mare scăpăm de virus. Din păcate, virusul merge cu noi”, a mai spus Iohannis.

”Nu ne-am dorit această boală. Ea ar fi venit indiferent cine ar fi fost la guvernare, dar haideți să respectăm indicațiile specialiștilor, pentru a trece cu bine de această perioadă”, a completat, vizibil îngrijorat, liderul de la Cotroceni.

”Dacă situația se înrăutățește și nu găsim altă cale, atunci putem reveni la măsuri mai restrictive. Eu nu-mi doresc acest lucru, cred că nici românii nu își doresc acest lucru. Hai să respectăm regulile în vigoare”, a concluzionat Iohannis.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.