Klaus Iohannis, vizită la Washington. Când se va întâlni cu Donald Trump

klaus iohannis
Klaus Iohannis FOTO: presidency.ro

Președintele american Donald Trump îl va primi la Washington pe omologul său român Klaus Iohannis în 20 august, potrivit unui comunicat al Casei Albe.

Cei doi lideri vor discuta despre provocările în domeniul securității cu care se confruntă atât Statele Unite ale Americii, cât și România, dar și modalități de dezvoltare a comerțului și a parteneriatelor energetice.

Vizita lui Iohannis este menită să marcheze și 30 de ani de la căderea comunismului în România și 15 ani de la aderarea țării noastre la NATO, a mai adăugat biroul de presă al Casei Albe.

De cealaltă parte, Administrația Prezidențială de la Palatul Cotroceni a confirmat faptul că Iohannis va fi prezent la Washington în 19 și 20 august, urmând să aibă o întâlnire cu Donald Trump.

Pe ordinea de zi a întâlnirii va fi Parteneriatul Strategic dintre România și SUA, în toate aspectele sale, printre care securitatea și economia.

Klaus Iohannis nu este la prima întâlnire la Washington cu Donald Trump, el fiind primul președinte est-european primit la Casa Albă de actualul președinte american, în 9 iunie 2017.