Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă s-au întâlnit la Cotroceni. Ce au discutat

FOTO: Presidency.ro klaus iohannis viorica dăncilă
FOTO: Presidency.ro

Klaus Iohannis, președintele României, și premierul Viorica Dăncilă, s-au întâlnit în această dimineață de miercuri, 18 iulie, la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis a invitat-o de ieri pe Viorica Dăncilă la discuții, însă aceasta l-a informat că nu poate veni în ziua respectivă din cauza programului.

Întâlnirea a avut loc în contextul în care în spațiul public au apărut tot mai multe informații legate de o eventuală ordonanță de urgență privind amnistia și grațierea anumitor fapte penale.

Mai mult, invitat într-o emisiune la Antena 3, consilierul Vioricăi Dăncilă, Darius Vâlcov, a declarat că amnistia penală ar fi un lucru bun, un „moment 0 în anul centenar”.

Însă dintr-un comunicat de presă emis de Guvern reiese că președintele Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă au avut alte teme de discuție.

„Astăzi, 18 iulie, prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut o întrevedere cu președintele Klaus Werner Iohannis, în cadrul căreia au fost abordate aspecte legate de Președinția României la Consiliul Uniunii Europene, atât în ceea ce privește stadiul pregătirii dosarelor și a temelor de interes, cât și referitor la aspectele tehnice, de infrastructură și program. Au fost trecute în revistă prioritățile incluse în programul de lucru al Președinției Române la Consiliul UE și s-a discutat pe marginea calendarului acțiunilor pe care Guvernul are în vedere să le organizeze în prima parte a anului viitor”, se arată în comunicat.

„În context, a fost evidențiat obiectivul României de a contribui, de o manieră constructivă, la definirea și promovarea interesului comun european, la asigurarea unității și coeziunii între statele membre, precum și la reapropierea cetățenilor de Uniunea Europeană. Prim-ministrul Viorica Dăncilă a prezentat, totodată, principalele obiective pe care România și le va asuma, în calitate de viitoare Președinție a Consiliului UE, în raport cu o serie de dosare europene majore și a reafirmat angajamentul Guvernului de a contribui activ pe durata mandatului la identificarea unui consens, la luarea unor decizii importante cu privire la temele și dosarele aflate pe agendă, precum și nevoia de a asigura un răspuns adecvat la noile realități și provocări cărora Uniunea și statele membre trebuie să le facă față”, continuă documentul.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.