Klaus Iohannis: Vaccinarea trebuie să devină obligatorie pentru anumite categorii

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat că vaccinarea împotriva COVID-19 ar trebui să devină obligatorie pentru anumite categorii din domenii esențiale, în condițiile în care pandemia evoluează și numărul de infectări este în creștere.

„Nu este normal ca unii medici să dea mesaje anti-vaccin”, a mai spus Iohannis, într-o discuţie cu jurnaliştii care îl însoţesc la New York la Adunarea Generală a ONU.

În ceea ce priveşte restricţiile impuse de pandemia de COVID-19, el a arătat că acestea vor fi diferenţiate între persoanele vaccinate şi cele nevaccinate.

În acest context, şeful statului a spus că certificatul de vaccinare este soluţia pentru mai puţine restricţii.

Preşedintele Klaus Iohannis conduce, de marţi până joi, delegaţia României la segmentul la nivel înalt al celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, care are loc la New York.

Printre altele, preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, în cadrul Adunării Generale a ONU, că în contextul pandemiei de COVID-19 provocările globale necesită soluţii comune, solidaritate şi cooperare.

„Cu toate că pandemia a afectat aproape toate aspectele vieții noastre, ea ne-a oferit și oportunități de a învăța, de a ne adapta și de a face lucrurile mai bine.

Provocările globale necesită soluții comune, solidaritate și cooperare. România crede cu tărie că valorile democratice și o ordine internațională bazată pe reguli, având ONU la bază, sunt fundamentale pentru construirea unui viitor mai sigur și mai bun. Este esențial un multilateralism eficient și echitabil, de care să beneficieze în mod direct cetățenii noștri.

Pandemia ne-a arătat, totodată, că trebuie să găsim modalități de a reconstrui mai bine și mai ecologic. Trebuie să ne reangajăm în procesul dezvoltării unor economii durabile, precum și a unor societăți reziliente, corecte și incluzive, în care „nimeni nu este lăsat în urmă”. Într-adevăr, ar trebui să se acorde o atenție deosebită nevoilor speciale ale celor vulnerabili”, a declarat, în debutul discursului său de la ONU, președintele Klaus Iohannis.