Klaus Iohannis trebuie să dea înapoi banii obținuți din chiria unei case. E vorba de peste 250.000 de euro

carmen iohannis

Carmen și Klaus Iohannis. Foto: Pagina de Facebook Klaus Iohannis

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis că un spațiu comercial pe care îl deținea familia lui Klaus Iohannis, în Sibiu, într-o casă veche, îi aparține statului, iar toți banii pe care i-a luat pe chirii trebuie să se întoarcă la stat. În acest spațiu, care era într-o casă veche, activa banca Raiffeisen, potrivit Antena 3 CNN.

Din chiria acestui spațiu comercial din Sibiu, strada Nicolae Bălcescu 29, familia Iohannis a obținut peste 260.000 de euro.

Spațiul comercial din Bălcescu 29 a aparținut familiei prezidențiale în perioada 1999 – 2016 și i-a adus venituri de peste 260.000 de euro din chiria către Raiffeisen Bank.

Litigiul a fost deschis de Rodica Baștea, o prietenă a soției lui Klaus Iohannis. Ea a solicitat anularea unui certificat din 2008 prin care statul român a fost declarat moștenitorul legal al imobilului din Gheorghe Magheru 35. Între 1999 și 2008, casa a aparținut lui Ioan Baștea, soțul femeii, decedat între timp, Georgetei Lăzurcă, soacra președintelui, și lui Carmen Iohannis.

Până acum, Rodica Baștea a pierdut pe linie, la Tribunalul Hunedoara și Curtea de Apel Alba.

În noiembrie 2015, Curtea de Apel Brașov a decis că imobilul a fost deținut nelegal de soții Iohannis, iar în aprilie 2016, titlul de proprietate al familiei a fost radiat din cartea funciară.

De atunci și până în prezent, statul român nu a putut să își înscrie dreptul de proprietate asupra imobilului din pricina disputelor privind moștenirea, care nu se mai termină. 

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version