Klaus Iohannis: ”Sunt 50% șanse să fie declanșate alegeri anticipate”

klaus iohannis
Foto: Captură Facebook

Proaspăt reales în fruntea țării, președintele Klaus Iohannis a declarat că șansele de a fi declanșate alegerile anticipate sunt împărțite pe jumătate.

”Sunt mai multe variante pentru ca să se realizeze acest lucru. Să își dea demisia Orban pur și simplu sau să vină cu un pachet de legi care sunt importante, care ii interesează pe români și pe care să își angajeze răspunderea in Parlament. Iar inițiativa trebuie sa fie a partidului” a spus Klaus Iohannis la întâlnirea cu jurnaliștii, potrivit Știrile PROTV.

De asemenea, șeful statului spune că Ludovic Orban poate conduce ”mult și bine” Guvernul.

De altfel, Iohannis a subliniat faptul că până acum este mulțumit de activitatea Guvernului: “Sunt nenumărate probleme, dar asta nu mă face sa fiu nemulțumit. Am știut ce preluăm”, le-a mai spus Iohannis, care tocmai a rămas fără purtător de cuvânt, după demisia Mădălinei Dobrovolschi.

Alegerile anticipate sunt cerute, însă, de mai mulți actori politici importanți, precum Dacian Cioloș, liderul PLUS, care dorește oprirea în Parlament a acelor propuneri PSD ”dintre cele mai populiste doar cu scopul de a băga beţe în roate Guvernului PNL”.

Și conducătorii USR sunt de părere că alegerile anticipate sunt o soluție bună, în timp ce PSD se opune clar acestei soluții în acest moment.