Klaus Iohannis: ”Situația din București este complicată. E nevoie să se ia restricții suplimentare”

klaus iohannis
Foto: Pagina de Facebook Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat azi, la Dăbuleni, că nu consideră oportună o eventuală carantinare a Bucureștiului sau a întregii țări.

Cu toate că rata de incidență a virusului crește tot mai intens, președintele nu crede că măsurile de carantinare se impun și în Capitală, deși decizii similare au fost luate în alte mari orașe din țară.

”Situația din București este complicată. Cred că pentru București este nevoie să se ia restricții suplimentare. Sper ca cei din Comitetul bucureștean să fie înțelepți și să ia decizii corecte. Restricții sunt necesare acolo unde se formează aglomerații în special în weekend, probabil vor trebui schimbate orele de deschidere și pentru magazine și pentru malluri. Să nu facem o confuzie între restricții suplimentare și carantinare. Nu cred că în această etapă carantinarea pentru București este o soluție”, a declarat președintele Iohannis.

Șeful statului a fost prezent azi la Dăbuleni, în județul Dolj, unde a participat la o campanie de împădurire.

Departe de agitația orașului, Iohannis a ținut să indice și spre partea plină a paharului din lupta cu pandemia de COVID-19.

”Campania de vaccinare prinde din ce în ce mai multă viteză. Acest val trei nu dispare de la sine. Pentru a domoli acest val 3 este nevoie de respectarea restricțiilor și de accelerarea campaniei de vaccinare. Sunt foarte îngrijorat, situația este extrem de serioasă, fac un apel la toți românii să respecte restricțiile și să se înscrie la vaccinare”, a adăugat Iohannis.