Klaus Iohannis: ”PSD să spună unde este Bugetul pe 2019?”

scrisoare deschisă către klaus iohannis
Foto: Facebook

Președintele Klaus Iohannis a avut prima intervenție pe anul 2019, anunțându-și intenția de a obține un nou mandat și continuând bătălia cu PSD.

”Începem anul 2019, un an cu foarte multe provocări, începem cu președinția Consiliului Uniunii Europene. Sunt covins că vom face față bine!”, și-a început președintele României declarația de la Palatul Cotroceni.

Este foarte important să participăm la aceste alegeri. La sfârșitul anului vom avea alegeri prezidențiale. Pe întreg anul 2019 obiectivele mari pe care le am, care sunt obiectivele României, sunt o mai profundă și mai bună integrare europeană, să avem o întărire a prezenței NATO pe flancul estic, ceea ce ar fi bine pentru noi. Consolidarea statului de drept în România, continuarea în forță a luptei împotriva corupției.

”Pe plan personal, îmi doresc câștigarea unui nou mandat în 2019”, a zâmbit Iohannis.

În privința fotoliilor vacante de la Transporturi și Dezvoltare, președintele a decis să refuze propunerile Guvernului.

”Ieri am semnat decretele de revocare, care au fost și publicate. Nu am formulat încă un răspuns de refuz, fiindcă asta va fi, voi refuza propunerile făcute de prim-ministru. Sunt argumente și de oportunitate, și de legalitate. Echipa mea lucrează la această analiză, însă, până la mijlocul săptămânii viitoare voi da publicității inclusiv motivele respingerii propunerilor”, a grăit șeful statului de pe scările Palatului Cotroceni.

”Nu știm ce va face PSD-ul. Vom observa”, a adăugat criptic Iohannis, precizând că va colabora cu Viorica Dăncilă pe anumite teme în politica europeană.

”Unde este proiectul de buget? PSD a avut toate condițiile. Conform legii trebuia să vină până pe 15 noiembrie cu proiectul de buget. Se ocupă de schimbat șefi la ANAF. Există probleme cu bugetul. Acest lucru trebuie să îl explice PSD-ul. Ar trebui să se facă toți pașii pentru întocmirea bugetului pe 2019. Guvernul trebuie să se ocupe”, a tunat președintele Iohannis.

”Procurorul general Lazăr face o treabă foarte bună, iar așa-zisa evaluare făcută de ministrul Justiției nu corespunde rigorilor legii”, a mai spus Iohannis.

Președintele a refuzat și propunerile lui Tudorel Toader la șefia DNA, iar de curând a prelungit cu un an mandatul șefului Armatei.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.