Klaus Iohannis: ”PSD a încercat să frângă independența Justiției. Legile trebuie reparate”

FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a declarat că a discutat cu premierul Ludovic Orban despre viitoare inițiative ale Guvernului pentru repararea legilor Justiției, modificate în perioada în care PSD era la putere.

Președintele și-a început discursul cu vești externe.

”Propunerea Comisiei Europene o găsim bună. Vom beneficia și noi de mai multe fonduri europene decât am avut în plan înainte de criză”, a spus Klaus Iohannis, adăugând că negocierile sunt încă la început, prima rundă fiind programată în 18-19 iunie.

”Noi suntem hotărâți pentru a primi o alocare cât se poate de substanțială”, a mai spus Iohannis, care a mai spus că banii vor merge către domenii felurite, de la spitale la căi ferate.

Șeful statului a trecut apoi la subiectul legilor justiției, arătând din nou cu degetul către PSD.

”Au fost câteva așa-numite dezvăluiri din perioada în care PSD a atacat violent justiția, când PSD a atacat violent legile justiției. Din fericire, am reușit să oprim o parte din aceste atacuri și am reușit să duc legile la Curtea Constituțională, Parlamentul a reușit, în special PNL și alte partide democratice, să oprească aceste modificări. Dar cel mai important pas a fost făcut de români, acum un an, când i-am chemat la urne la referendumul pentru justiție. S-au prezentat oamenii în număr mare și au spus clar stop acestei proceduri de măcelărire a legilor justiției care fusese inițiată și continuată de PSD”, a spus președintele României.

”PSD a încercat să pună piciorul pe justiție”, a mai spus Iohannis, adăugând: ”aceste legi ale justiției trebuie reparate”.

”În săptămânile următoare vor fi consultări și se va lucra la proiecte pentru a fi reparate aceste legi ale justiției”, a adăugat președintele.

În ceea ce privește epidemia de COVID-19, Iohannis a atras atenția că virusul e încă în societate.

”Încercăm să relaxăm cât mai mult restricțiile, însă e clar că acum responsabilitatea revine fiecărui român, pentru a nu pierde controlul asupra acestei epidemii”, a concluzionat președintele.