Klaus Iohannis: Oriunde s-au aflat, românii s-au comportat exemplar

FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis spune, cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni, că „este nevoie de toți românii, de <aici> și de <acolo>, din țară și din străinătate, pentru a construi împreună România prosperă și sigură pe care ne-o dorim”.

„Ultima duminică a lunii mai ne oferă prilejul de a sărbători Ziua Românilor de Pretutindeni, o zi dedicată celor aflaţi dincolo de hotare, dar rămaşi aproape de ţara natală, în gând şi în suflet.

Fiecare român, acolo unde se află, este un ambasador al tradiţiilor, culturii şi obiceiurilor noastre, al creativităţii şi al spiritului românesc. Ultimele luni au pus o lume întreagă la grea încercare, dar oriunde s-au aflat, cei mai mulţi dintre români s-au comportat în mod exemplar. Responsabilitatea fiecăruia şi solidaritatea tuturor ne-au ajutat pe toţi să trecem mai uşor prin această pandemie”, spune şeful statului.

Președintele le-a mulțumit românilor din afara țării pentru că au înțeles apelurile autorităților române în această perioadă de pandemie. Klaus Iohannis a mai spus că prin măsurile din programul de reconstrucție economică de după pandemie va putea fi valorificat potențialul reprezentat de românii plecați în străinătate care se reîntorc în țară.

„Am traversat momente dificile şi vă mulţumesc pentru că aţi înţeles apelurile autorităţilor române. Mulţi dintre dumneavoastră v-aţi întors acasă cu un bagaj important de cunoştinţe şi experienţe dobândite în străinătate, pe care sunteţi gata să le puneţi în slujba României.

Prin măsurile şi politicile publice cuprinse în programul de reconstrucţie economică, acest capital preţios pe care îl reprezentaţi fiecare dintre dumneavoastră va putea să fie valorificat pentru dezvoltarea ţării noastre. Este nevoie de toţi românii, de <aici> şi de <acolo>, din ţară şi din străinătate, pentru a construi împreună România prosperă şi sigură pe care ne-o dorim. La mulţi ani, dragi români de pretutindeni!”, a mai spus Klaus Iohannis în mesajul său.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.