Klaus Iohannis: ”Nu suntem în normalitate, suntem în pandemie. Respectați măsurile!”

FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă la Palatul Cotroceni, în ziua în care România a înregistrat cel mai mare număr zilnic de infectări cu coronavirus de la începutul pandemiei.

”Cifre extrem de îngrijorătoare” care ”trag un puternic semnal de alarmă de care avem cu toții responsabilitatea să ținem cont”, a spus șeful statului în mesajul său către români.

”Măsurile de restricție sunt inevitabile. Cu cât mai repede sunt introduse și respectate aceste măsuri, cu atât mai repede își vor produce efectele și vor fi ridicate din nou”, a adăugat Klaus Iohannis.

Președintele și-a întreptat apoi mesajul către angajații sistemului medical românesc, ”acești oameni extraordinari”, pe care i-a asigurat de sprijinul său.

”Medicii au făcut eforturi uriașe pentru a salva viețile oamenilor”, a completat Iohannis: ”Avem încredere în medicii noștri”.

”Oricât ne-am dori, situația epidemiologică nu ne permite întoarcerea la normalitatea pe care am avut-o înainte de pandemie. Ne aflăm din nou într-un punct critic”, a concluzionat președintele.

Alte declarații făcute de Klaus Iohannis

”Lucrurile merg tot mai bine, dar dacă nu avem grijă boala va fi mai rapidă ca noi. Aveți grijă de cei dragi, respectați măsurile!

Strategia este destul de clară și am tot repetat-o. Autoritățile vor acționa local și regional. Nu este nevoie să închidem toată țara. Avem o scală care ne spune dacă trebuie să se ia anumite măsuri sau nu, decizia ține cont de recomandările specialiștilor.

Boala nu se răspândește de la o autoritate la altă autoritate, ci de la om la om.

Actul de votare în sine nu e mai periculos decât mersul după pâine.

O pandemie nu este un ghinion, o pandemie este o catastrofă. Această pandemie nu a fost alegerea nimănui. A venit fără să țină cont de cine era la guvernare sau ce părere avem noi despre ea.”

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.