Klaus Iohannis: ”Nu există niciun stat paralel. Este o invenție a PSD-ului”

Klaus Iohannis
Foto: Pagina de Facebook Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a vorbit cu presa despre ultimele evenimente de pe scena politică a României, printre care și motivația CCR în ceea ce privește revocarea procurorului-șef al DNA, dar și întâlnirea pe care a avut azi cu delegația Comisiei de la Veneția.

”Am avut o discuție bună cu reprezentanții Comisiei de la Veneția. I-am rugat să facă o analiză a legislației care este în lucru. Așteptăm cu mare interes să avem o opinie preliminară în scurt timp și în final o opinie consolidată”, a spus președintele Iohannis într-o conferință de presă susținută la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis a vorbit și despre motivarea CCR în privința revocării Codruței Kovesi din fruntea Direcției Naționale Anticorupție. Potrivit Curții, președintele nu are dreptul să refuze revocarea procurorului-șef al DNA.

”Am citit motivarea deciziei CCR. Ca să nu apară o confuzie. Eu am spus de prima dată că o voi citi până o înțeleg foarte bine. Mai avem un pic de citit. Citind această motivare au apărut câteva chestiuni care m-au făcut să evaluez anumite demersuri într-o nouă lumină. După o primă citire foarte atentă: vreau să spun că în această etapă recunosc că motivarea aduce la suprafață mai multe întrebări decât clarificări”, a mai spus șeful statului.

Iohannis a trimis și câteva săgeți către Liviu Dragnea și PSD.

”De dragul unuia care vrea să fie mai puternic decât este sănătos renunțăm la ideile democratice. Este inadmisibil. Cum își permite un politician, care este și in infractor, să meargă la televizor și să amenințe magistrați”, a mai spus Klaus Iohannis, adăugând: ”Demersul de amputare a puterilor președintelui este un demers al PSD-ului”.

”Eu nu încalc Constituția, eu veghez la aplicarea Constituției”, a spus Iohannis când a fost acuzat de nerespectarea deciziei CCR.

Klaus Iohannis: ”Nu există temei pentru revocare”

”Nu există niciun stat paralel. Este o invenție a PSD-ului. În România este un singur stat și pe acel stat îl reprezint eu. Restul sunt povești prin care PSD-ul încearcă să își valideze anumite demersuri discutabile”, a mai declarat liderul de la Cotroceni.

”Nu doresc să ajungem să trăim într-un stat care se bazează pe o formă fără fond. Eu sunt dispus să pun aceste întrebări într-o dezbatere deschisă. Referendumul poate fi finalul. Este nevoie de o dezbatere largă, și poate la final poporul trebuie să-și spună cuvântul” – Klaus Iohannis.

”Toată dezbaterea a pornit în jurul luptei anticorupție, dacă atâția politicieni au fost nemulțumiți, se pune întrebarea dacă mai avem nevoie de luptă anticorupție. Răspunsul meu este da”, a mai precizat președintele României.