Klaus Iohannis le cere românilor să respecte legea: ”Cine nu se conformează va fi amendat!”

klaus iohannis
Foto: Pagina de Facebook Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a susținut o succintă declarație de presă în care a abordat tema siguranței și ordinii publice, pe fondul restricțiilor dure impuse pe fondul pandemiei de coronavirus.

”Am discutat ce s-a făcut bun până acum, cum s-a făcut și am pus un accent pe impunerea legii. Este absolut necesar ca toată lumea să respecte legislația în următoarea perioadă. Toate aceste măsuri au fost luate pentru a vă proteja sănătatea și pentru a înlesni munca medicilor”, a spus președintele Iohannis după o întâlnire cu premierul Ludovic Orban și cu miniștrii Marcel Vela și Nicolae Ciucă.

”Majoritatea românilor au înțeles acest lucru. Cei care n-au înțeles vor fi amendați, pur și simplu. Cine nu se conformează va fi amendat”, a avertizat președintele țării, adăugând: ”De la începutul epidemiei s-au dat peste 78.000 de amenzi. Legea este clară, este pentru protecția oamenilor, pentru protecția medicilor.”

Mustrările șefului statului s-au încheiat cu aceleași îndemnuri la distanțare socială: ”În final, dragi români, repet ce am spus în fiecare apariție a mea. Respectați normele impuse de autorități: Nu vă dați mâna, nu vă îmbrățișați, păstrați distanța”.