Klaus Iohannis, internat și operat la Spitalul de Urgență

scrisoare deschisă către klaus iohannis
Foto: Facebook

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost internat joi, 25 octombrie, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” pentru o intervenție chirurgicală la umărul stâng, anunță Administrația Prezidențială într-un comunicat de presă.

„Intervenția s-a desfășurat conform protocolului medical, cu rezultate foarte bune”, se mai arată în comunicat.

Potrivit instituției, președintele României este apt medical pentru îndeplinirea atribuţiilor funcţiei, starea sa de sănătate fiind optimă.

Spitalul Militar a transmis că președintele a fost supus unei intervenții minim invazive artroscopice la umărul stâng.

„Intervenția a decurs fără probleme. Pacientul urmează tratament antialgic, antiinflamator și antibioterapie cu spectru larg, începând, încă din această seară, în post-operator, procedurile de recuperare fizică, conform protocolului aplicat în cazul unui astfel de tratament chirurgical”, au anunțat reprezentanții spitalului.

Anterior, președintele României a fost supus aceluiași tip de procedură minim invazivă artroscopică și pentru tratamentul afecțiunilor de la articulația umărului drept.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.