Klaus Iohannis: ”Eu cred în noi, românii, în forța noastră interioară. Doar uniți putem răzbi!”

klaus iohannis
Foto: Pagina de Facebook Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a făcut un nou apel la solidaritate în ”lupta de durată, de uzură” împotriva epidemiei de coronavirus, pe fondul apariției primelor decese provocate de pandemie în România.

”Sunt cu sufletul alături de familiile îndoliate și le transmit condoleanțe și putere în aceste momente dramatice. Noul coronavirus are o particularitate aparte și poate fi mult mai letal pentru persoanele vârstnice, față de cele tinere”, a spus Iohannis într-un mesaj televizat.

”Dragi pensionari, nu vă expuneți inutil unui risc uriaș. Limitați orice deplasare în afara domiciliului, cu excepția celor de strictă necesitate. Este singura metodă în care vă puteți proteja”, a adăugat președintele.

”Într-o cumplită ironie a sorții, a-i ajuta pe ceilalți înseamnă astăzi a sta departe de ei. Menținerea distanțării sociale este calea care ne va scoate la lumină după această incredibil de dificilă perioadă.

Urmează săptămâni critice, care vor pune la grea încercare toate capacitățile statului, dar și rezistența noastră morală și emoțională. Acum este momentul să fim puternici și solidari”, a avertizat șeful statului.

”Criza nu afectează doar România, ci întreaga lume. Solidaritatea trebuie să fie realitatea noastră de zi cu zi. Adevărata forță a unei națiuni este capacitatea de a avea grijă unii de alții, de a nu abandona pe nimeni.

Stând acasă îi ajutăm pe medicii noștri să ofere asistență celor care au reală nevoie de îngrijire. Să nu le îngreunăm și mai mult munca”, a adăugat președintele României.

”Să fim responsabili și să nu contribuim la prelungirea unei perioade grele pentru toată lumea”, a mai precizat Klaus Iohannis.

”Nu ne vom opri și vom lua măsuri chiar mai dure în momentul în care vor deveni obligatorii pentru combaterea virusului”, a avertizat Iohannis.

”Vă asigur că tot ce avem la dispoziție, toate resursele, sunt puse în slujba sănătății românilor”, a completat Iohannis, concluzionând: ”Eu cred în noi, românii, în forța noastră interioară. Doar uniți putem răzbi!”