Klaus Iohannis este în vacanță în Tenerife, alături de soția sa

klaus iohannis tenerife
Foto: Pagina de Facebook Klaus Iohannis / hjrivas (pixabay.com)

Președintele României Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis, se află în vacanță în Tenerife, Spania, în această perioadă.

Informația a apărut pentru prima dată în spațiul public după ce o româncă din Tenerife a scris un mesaj în grupul de Facebook „Români în Tenerife”.

„Dragi prieteni dacă vreți să îl vedeți pe Domnul Președinte al României este în vacanță în Tenerife cu scumpa lui soție. Este cazat la hotel Abama dupa cum știți un hotel de 5 stele”, a scris Adina Mihaela Chiru.

Informația a fost confirmată de Administrația Prezidențială pentru agențiile de presă mediafax.ro și news.ro.

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, se află în perioada 3-10 februarie a.c. într-o vizită privată în Republica Federală Germania şi Regatul Spaniei”, se arată în răspunsul Administrației Prezidențiale.

Unii dintre românii stabiliți în Tenerife l-au criticat pe Klaus Iohannis deoarece s-a cazat la un hotel de 5 stele.

„După cum e situația economică în România ar putea dormi pe plajă”, a scris Adina Mihaela Chiru.

Însă alți internauți nu au fost de acord.

„Păi ca și președinte la ce hotel să se cazeze? La unul de 2 stele?”, a comentat Mădălin Coadă.

„Nici eu nu stau la 2 stele și sunt imigrantă cu vechime! Apoi vorbim de Tenerife unde este accesibil la preț, dacă era Bali sau Maldive mai ziceam”, a fost de părere și Antonia Alexandra De La Fuente.

„Și crezi că nu-și poate permite măcar atâta? Dintr-un salariu de 3000 de euro din care nu are cheltuieli? Sau care e problema? Hai să scriem doar ca să fie”, a transmis un alt utilizator.

„Abama este un hotel unde oricine poate să se cazeze, nu trebuie să ai mari funcții. Interesați-vă. Au fost și alți oameni politici, artiști acolo și nu a mai publicat nimeni. Fiecare cu vacanțele lui”, a comentat Ana Ionescu.

Pe de altă parte, unele voci au susținut în mediul online că președintele României și-a luat vacanță într-o perioadă nepotrivită: România are un nou Guvern, noul Cod fiscal are efecte nedorite asupra unor categorii de salariați, iar oamenii amenință să iasă în stradă în continuare dacă PSD și ALDE votează în Parlament modificarea Codurilor penale.

Foto: hjrivas / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.