Klaus Iohannis: ”Dragii mei, criza se va termina la un moment dat”. Președintele promite bani mai mulți pentru sănătate și protecție socială

klaus iohannis
Foto: Captură Facebook

Președintele României Klaus Iohannis a vorbit despre măsurile pe care le va lua Guvernul condus de Ludovic Orban în perioada următoare.

”Am avut astăzi împreună cu premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri o întâlnire foarte importantă. Am discutat despre starea economiei românești, despre finanțele publice în această perioadă de criză. La nivelul Guvernului există multe proiecte foarte bune, multă implicare pentru a rezolva problemele astfel încât și românii și companiile românești să poată să treacă peste această criză”, a spus președintele României într-un mesaj televizat.

”Noi am înțeles că și românii au probleme foarte mari. Dorim să venim cu măsuri de sprijin și pentru oamenii simpli și pentru companii. Dragii mei, criza se va termina la un moment dat. Ne dorim ca atunci când criza sanitară se termină să fim în stare să repornim economia și să revenim la o viață normală, pe care ne-o dorim cu toții”, a adăugat șeful statului.

”Se conturează o rectificare bugetară extraordinară, care se face în această stare de urgență. Este nevoie să alocăm mai mulți bani pentru sănătate. Sănătatea oamenilor este prioritară. A doua chestiune se referă la românii care nu mai pot merge la serviciu și atunci este nevoie de bani pentru a suplini banii care se alocă pentru șomaj tehnic.

Guvernul este pregătit ca mâine să dea Ordonanță de Urgență care permite amânarea plății ratelor la bancă pentru persoane fizice, dar și pentru firmele din România. Plata ratelor se poate amâna cu până la 9 luni. Suntem convinși că până atunci economia își va reveni”, a mai spus Iohannis.