Klaus Iohannis, despre problemele economice: ”Am găsit soluții pentru toate”

Klaus Iohannis. Foto: Youtube
Klaus Iohannis. Foto: Youtube

 

Președintele României s-a declarat optimist după întâlnirea de lucru de la Palatul Cotroceni cu guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, dar și cu șeful Guvernului, Ludovic Orban, și ministrul Finanțelor, Florin Câțu.

Iohannis a debordat de optimism și încredere în declarațiile făcute după întâlnirea care a avut ca scop trasarea soluțiilor de relansare economică de după criza provocată de coronavirus.

”Am avut o discuție destul de lungă și am reușit nu doar să atingem temele importante, ci chiar să venim cu soluții foarte bune. Am discutat, evident, situația economică, situația bugetului, situația generală”, și-a început mesajul Klaus Iohannis.

Este clar că vom avea un deficit mai mare decât a fost inițial – vorbesc inițial la începutul anului, planificat – iar acest deficit trebuie finanțat și am avut o discuție foarte bună pentru a vedea ce măsuri sunt fezabile, ce măsuri se impun pentru revigorarea economică.

Spun intenționat revigorare economică, fiindcă în România nu putem să vorbim de o repornire a economiei. Noi nu am oprit-o niciodată. Economia României nu a fost oprită. Au fost anumite sectoare care au fost oprite, însă, în ansamblu, nu am avut o astfel de măsură.

Ceea ce ne dorim cu toții este să avem o finanțare bună pentru deficit, ca să nu fie nevoie de măsuri suplimentare de austeritate. Este nevoie de măsuri foarte coerente, care ne permit să încurajăm această economie, care este, în momentul de față, într-o situație specială, într-o situație de criză”, a mai transmis președintele, care a concluzionat: ”Am găsit soluții pentru toate”.

”Avem programe, avem soluții pentru finanțarea deficitului, pentru revigorarea economică și credem că dacă facem lucrurile așa cum trebuie – și așa ne-am propus să le facem – atunci avem șanse bune să își revină economia românească și să ieșim destul de repede din situația total neplăcută, din situația de criză în care ne găsim acum”, a mai spus Klaus Iohannis.