Klaus Iohannis, despre epidemie: ”Acest nou val poate fi chiar ultimul”

FOTO: Presidency.ro
FOTO: Presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a susținut o cuvântare în care a îndemnat populația să se vaccineze, adăugând că ”este nevoie de responsabilitate și de un nou efort național acum”.

Președintele a precizat că ”nu există motive care să ne determine să nu folosim toate vaccinurile aprobate la nivel european”.

”Ne confruntăm din nou, din păcate, cu o etapă de creștere, vizibilă în numărul de infectări raportate zilnic și în presiunea din ce în ce mai mare pe secțiile de terapie intensivă. Acest nou val poate fi chiar ultimul, având în vedere că procesul de vaccinare este în plină desfășurare, iar numărul persoanelor vaccinate crește de la o zi la alta”, a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

”Situația este încă sub control, dar lucrurile pot evolua rapid în sens negativ. Este nevoie de responsabilitate și de un nou efort național acum. Șansa de a scăpa de pandemie este cu fiecare zi mai aproape și nu putem renunța la prudență chiar acum”, a mai spus șeful statului.

”Până când vom atinge imunitate de grup prin vaccinare, va trebui să luăm măsuri punctuale, măsuri aplicate acolo unde situația epidemiologică o impune, pentru a slăbi presiunea de pe spitale. Dragi români, haideți să rămânem vigilenți și prudenți, iar în felul acesta să îi ajutăm, de fapt, pe cei dragi! Vă mulțumesc și vă doresc tuturor multă sănătate!”, a concluzionat președintele.

La scurt timp după discrus, președintele a postat și pe Facebook, despre soarta celor 30 de miliarde de euro pe care le va primi România în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Banii vor fi folosiți, scrie Iohannis, pentru ”realizarea reformelor amânate atâția ani, reforme care vor îmbunătăți viața de zi cu zi a fiecărui român, prin dezvoltarea și modernizarea activității în sănătate, în economie, în educație și în administrație”.

Iohannis promite 3 miliarde pentru sistemul de sănătate, 4,5 miliarde pentru autostrăzi și 4 miliarde pentru sistemul de educație. De asemenea, alte miliarde vor merge în proiecte de mediu, în servicii digitale și în reabilitarea termică a blocurilor sau în consolidarea clădirilor la cutremur și în accesul la apă potabilă și canalizare.

”Aceste investiții înseamnă noi locuri de muncă și oportunități de afaceri. Fac un apel la autoritățile publice și partenerii economici și sociali să susțină acest efort integrat”, a îndemnat Klaus Iohannis.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.