Reacția lui Klaus Iohannis după ce a fost amendat pentru folosirea cuvântului „penali”

Klaus Iohannis
Foto: Pagina de Facebook Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis va contesta în instanță amenda de 2.000 de lei primită de la Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru utilizarea termenului ”penali”, a anunțat Administrația Prezidențială.

”Preşedintele României consideră că este o decizie politică şi va contesta la instanţa competentă decizia CNCD”, a anunţat Administraţia Prezidenţială într-un comunicat de presă citat de agerpres.ro.

CNCD a constatat miercuri, 9 mai, că termenul “penali” folosit de preşedintele Klaus Iohannis depăşeşte limita libertăţii de exprimare şi a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale de 2.000 de lei.

Sesizarea a fost făcută de site-ul luju.ro (Lumea Justitiei).

Președintele Klaus Iohannis a făcut afirmațiile legate de „penali” în timpul unei conferințe de presă din data de 15 februarie, în contextul dezvăluirilor făcute de Vlad Cosma la postul de televiziune Antena 3.

Prezent în studioul Antena 3, fostul deputat Vlad Cosma i-a acuzat pe fostul procuror de la DNA Prahova, Mircea Negulescu, și pe șeful DNA Prahova, Lucian Onea, că i-au cerut să fabrice probe pe care să le foloseasă împotriva altor inculpați, printre care și Sebastian Ghiță.

Scandalul de la DNA Prahova a fost unul dintre motivele pentru care ministrul Justiției, Tudorel Toader, a cerut demisia șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, pe motiv că în loc să investigheze dacă subalternii săi au încălcat sau nu legea, ea i-a lăudat în repetate rânduri.

Klaus Iohannis: „Niște penali fac o încercare disperată să discrediteze DNA”

„Avem – oare a câta oară? – un scandal în spațiul public și cred că, de data aceasta, destul de multă lume se așteaptă să-mi expun opinia în această chestiune. Din punctul meu de vedere, lucrurile se pot rezuma la puține cuvinte. Niște penali fac o încercare disperată să atace și să discrediteze Direcția Națională Anticorupție și conducerea acestei direcții. După părerea mea, această încercare este una jalnică și neconvingătoare, iar opinia mea despre munca DNA o cunoașteți, dar îmi face plăcere să o repet. După părerea mea, Direcția Națională Anticorupție și conducerea DNA fac o treabă foarte bună, iar acest atac, sau această încercare de atac din partea unor penali, este de natură să îmi confirme că DNA face o treabă bună”, a declarat Klaus Iohannis la acea dată.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.