Klaus Iohannis nu va merge la sfințirea Catedralei Neamului. De ce l-a refuzat pe Daniel

klaus iohannis catedrala mânturii neamului patriarhul daniel
Foto: Facebook / patriarhia.ro

Președintele Klaus Iohannis nu va merge la slujba de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului ce va avea loc duminică, 25 noiembrie.

Klaus Iohannis i-a transmis patriarhului Daniel vineri, 23 noiembrie, o scrisoare în care își explică absența.

„Vă mulţumesc pentru calda invitaţie de a participa la ceremonia de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului. Din păcate, din motive care ţin de agenda europeană, nu voi putea lua parte la evenimentul de duminică, 25 noiembrie 2018”, arată președintele.

„Sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului reprezintă, pentru credincioşii ortodocşi din ţară şi din diaspora, o sărbătoare cu o încărcătură istorică şi simbolică aparte. Participarea Patriarhului Ecumenic Sanctitatea Sa Bartolomeu I, împreună cu ierarhi ai Bisericilor ortodoxe surori, arată legătura profundă care ne uneşte în spiritul credinţei şi al valorilor creştine pe care Biserica le cultivă în societate”, continuă scrisoarea.

Klaus Iohannis: „Vă rog să primiți urările mele sincere de sănătate și slujire rodnică”

„Ridicarea Catedralei Naţionale a fost posibilă printr-un efort susţinut al Bisericii Ortodoxe Române şi al credincioşilor. Acest locaş de rugăciune ne aduce împreună într-unul dintre cele mai importante momente pentru poporul român: celebrarea Centenarului Marii Uniri. În acest moment deosebit, Vă rog să primiţi, Preafericirea Voastră, urările mele sincere de sănătate și slujire rodnică”, se încheie documentul.

Duminică, președintele Klaus Iohannis va participa la reuniunea extraordinară a Consiliului European de la Bruxelles.

Citiți și: Primăria București ia de la spitale și dă la catedrale

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.